Evanjelistlere Brunson sözü

Güncelleme Tarihi:

Evanjelistlere Brunson sözü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 23:59

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da topladığı Evanjelist din adamlarına terör örgütü FETÖ davasında tutuklu Pastör Brunson’u Türkiye’den kurtarmak için ‘savaş verdiklerini’ öne sürdü.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, pazartesi günü Beyaz Saray’da akşam yemeğinde Evanjelist liderleri ve eşlerini ağırladı. Trump, yemekte yaptığı konuşmada Türkiye ile ABD arasında iplerin gerilmesine neden olan İzmir’de FETÖ davasından tutuklu ABD’li Pastör Andrew Brunson’a da yer verdi. Trump konuşmasının aralarında bir pastörün de bulunduğu Kuzey Kore’deki Amerikalı rehineleri geri getirmeyi başardıklarına vurgu yaptığı bölümde ‘Pastör Andrew Brunson’ın da Türkiye’de serbest kalması için savaşıyoruz’ dedi.

Donald Trump ile First Lady Melania Trump ev sahipliğindeki yemekte Evanjelistlerin Beyaz Saray’daki doğal müttefiki olan Başkan Yardımcısı Mike Pence ve eşi Karen da hazır bulundu. Trump, “Sizin bana verdiğiniz destek inanılmaz. Ancak ben de bu konuda kendimi suçlu hissetmiyorum çünkü ben de size birçok şey verdim, söz verdiklerimin neredeyse hepsini” diye konuştu. Trump’ın 8 Kasım tarihinde ABD’de yapılacak ara seçimlerde Evanjelist seçmenlerin oyunu konsolide etmek için Brunson davasını ‘siyasi amaçlarla’ kullandığı yorumu yapılıyor.

Haberin Devamı

OBAMA’YI ELEŞTİRDİ

Eski Başkan Barack Obama döneminde ABD’de dini özgürlüklerin zayıfladığını iddia eden Trump, “Son yıllarda bizden önceki hükümet dini özgürlükleri zayıflatmıştı. Biz inanç topluluklarına yönelik saldırılara son verdik. Bizden öncekilerin aksine biz dini özgürlüklerinizi koruyoruz... Yönetimim bütün dünyada dine yönelik ve Hıristiyanlara yönelik zulme karşı sesini güçlü bir biçimde çıkartıyor. Bu sayede sadece çok kuvvetli bir ses değil kudretli bir güç olduk. Pek çok kötü şeyin olmasının önüne geçmeyi başarıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!