Europol: SDG'nin hakimiyeti YPG'de

Güncelleme Tarihi:

Europol: SDGnin hakimiyeti YPGde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 02:01

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), raporunda terör örgütü YPG’nin Suriye Demokratik Güçleri’ndeki (SDG) rolüne vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Europol, 2018 AB Terörizm Durumu ve Eğilim Raporu’nda (TESAT) “SDG, ABD ve diğer Batı ülkelerince desteklenen YPG’nin hakim olduğu Arap ve Kürt milislerden oluşan bir ittifaktır” ifadeleri kullanıldı. Europol, 2 yıl önceki raporda da terör örgütü PKK ile PYD-YPG arasında bağ olduğuna yer vermişti.

2016 raporunda “PKK tarafından elde edilen hasılatın örgütün silahlı kanadı HPG ile Suriye’deki karşılığı PYD ve onun askeri kanadı YPG’ye aktarıldığına inanılıyor” denilmişti. Bu yılki belgede PKK’nın mali ihtiyaçlarını karşılamak için AB ülkelerinde sistematik ve gerekmesi halinde zorla, haraç topladığı belirtildi ve “Bunu yaparken paravan şirketleri ve hayır kuruluşlarını kullanıyor” denildi. Terör örgütünün 2017’de Fransa’da 6 milyon Euro topladığı belirtildi. Bir yıl önceki raporda PKK’nın 2016’da Fransa’da 5.3 milyon Euro topladığı belirtilmişti. AB ülkeleri YPG ve PYD’yi terör örgütü olarak tanımama tavrını sürdürüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!