Eski sevgiliden yaylım ateşi

Güncelleme Tarihi:

Eski sevgiliden yaylım ateşi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 19:50

Fransa'da Cumhurbaşkanı François Hollande'ın geçen yıl olaylı bir şekilde ayrıldığı sevgilisi gazeteci Valerie Trierweiler, cumhurbaşkanı ve eski sevgilisine sert eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

Trierweiler, Le Parisien gazetesine yaptığı açıklamada François Hollande ve eski sevgilisi Çevre Bakanı Segolene Royal için, "onlar güç takıntılı ayrılmaz bir çift" ifadesini kullandı.

Geçen yıl çıkan kitabının yeni baskısı dolayısıyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trierwieiller, "onların siyaset için ölçüsüz bir yaklaşımları var, onlar için iktidar yaşamın anlamı, onların ortak saplantıları. Uzun zaman kimin Elysee Sarayı'na çıkacağını hesabını yaptılar, şimdi bu mesele kapandı. Onlar yardımlaşarak güçlerini artırıyorlar" dedi.

Fransız medyasında son dönemde, geçmişte Nicolas Sarkozy karşısında cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Royal'in, Hollande'ın yardımcısı gibi davrandığı ve onu yönlendirdiği iddia ediliyor.

Trierweiler'ın Arenes yayınevi tarafından basılan "Merci pour ce moment" (O an için teşekkür ederim) adını taşıyan kitabı 400 binin üzerinde satmıştı.

Daha yayımlanmadan kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan kitapta Trierweiler, Hollande için olumsuz bir tablo çizerken, Cumhurbaşkanını duygusuz biri olarak nitelemişti.

Kitapta, Hollande, fakirleri sevmemekle, soğuk ve yeteri kadar güler yüzlü olmamakla suçlanırken, eski sevgilisini siyasetten uzak tutmaya çalışmakla suçlanmıştı.

Valerie Trierweiler, kitabında, Hollande'ın ünü arttıkça kendisinden giderek uzaklaştığı siteminde bulunmuştu.

Closer dergisi, geçen yıl Hollande'ın Trierweiler ile birlikteyken oyuncu Julie Gayet ile "gizli aşk yaşadığını" ortaya çıkaran fotoğrafları yayınlamıştı.

Haberin Devamı

Bu fotoğrafların ardından Hollande, "gizli aşkını" üstü kapalı olarak itiraf etmek zorunda kalmış, Trierweiller de Elysee Sarayı'nı terk etmişti.


"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!