Eski Başkan Johnson çırılçıplak dolaşırdı

Güncelleme Tarihi:

Eski Başkan Johnson çırılçıplak dolaşırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 00:00

ABD’de yeni piyasaya çıkan Ronald Kessler imzalı “In the President’s Secret Service / Başkan’ın Gizli Servisi’nde” adlı kitapta 100 kadar eski ve halen görevde bulunan Gizli Servis görevlisinin başkanlarla ilgili anıları yer alıyor. Mesela, Başkan Johnson ailesinin önünde çırılçıplak dolaşıyor. Nixon karısıyla yatmıyor.

Haberin Devamı

GİZLİ servis mensuplarına bakılırsa, ABD Başkanı Barack Obama sigarayı bırakmadı ve  tiryakiliği Beyaz Saray’da da devam ediyor. Eski Başkan George W. Bush’a göre, Obama “400 kat daha fazla” tehdit alıyor. Bunların çoğu önemsiz olsa bile, Gizli Servis tarafından tek tek incelenmesi gerekiyor. Kitapta eski ABD Başkanları ile ilgili şu ilginç bilgiler yer alıyor: 

 KENNEDY Gizli Servis görevlileri, eğer Başkan John F. Kennedy’nin aracının arkasında koruma olarak yer alsalardı, Dallas’taki suikastın önlenebileceğine inanıyorlar.

 JOHNSON Lyndon Johnson, eşi, kızları ve sekreterlerin yanında zaman zaman “anadan doğma” dolaşırdı. Kitaba göre, Başkan Johnson’un çok büyük testisleri vardı ve kendisine “boğa” lakabı takılmıştı. Johnson, “Air Force One” uçağında yediği rostoyu çok çiğ bulunca servisi yapan hostesleri Vietnam’a göndermekle tehdit etti.

Eski Başkan Johnson çırılçıplak dolaşırdı

NIXON Gizli Servis ajanlarına göre, Richard Nixon “tuhaf” bir adamdı. Nixon karısıyla seks yapmaz ve aynı yatağı paylaşmazdı. Nixon, mavi takım elbise ve şık ayakkabılarla plajda yürümeyi severdi. Ayrıca, yaz aylarında bile şömineyi yaktırırdı.

Haberin Devamı

 FORD Gerald Ford’a “ucuz” lakabı takılmıştı. Golf oynayanlar çanta taşıyanlara 25 dolar bahşiş verirken Başkan Ford bir dolar verirdi.

 CARTER Ajanlara göre, fıstık tüccarı Başkan Jimmy Carter’ın “dindarlık gösterileri” sahteydi ve insanlara tepeden bakardı.

 REAGAN Gizli servis ajanları Başkan Ronald Reagan’ı çok severdi. Reagan tam bir halk adamıydı. Ancak, eşi Nancy Reagan’dan korkarlardı.

 Beyaz Saray test yeri gibi

Psikiyatrist Bertram Brown’a göre, Beyaz Saray karakterin test edildiği bir yer. Ya karakteri yaratıyor ya da yok ediyor. Buna göre, zaman zaman patolojik olan bir ortamda insanlara imparator gibi davranılıyor. İşte bu noktada, koltukta oturan Başkan’ın geçmişi değil karakteri devreye giriyor ve sonuç ya başarı ya da fiyasko oluyor. Bertram Brown, Başkan Kennedy’ye danışmanlık yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!