Eşini zorla çarşafa sokan adama 1 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Eşini zorla çarşafa sokan adama 1 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 00:00

Belçika Parlamentosu’nda peçeli çarşafa yasak getiren kanunun kabul edilmesinin ardından Fransa da, uzun süren burka tartışmasına son noktayı koymaya hazırlanıyor.

Basına sızan yasa tasarısına göre, burka, ‘kadınlık onurunun çiğnenmesi ve güvenlik’ gerekçesiyle, Fransa’da, bazı özel durumlar hariç, tümüyle yasaklanacak. Peçe ya da yüzünü örten burka ile sokağa çıkan kadın 150 Euro para cezasına çarptırılacak. Suçun kapsamı ya da tekrarı durumunda polis “yurttaşlık stajı” şartı da getirebilecek. Fransız Ceza Yasası’nın “kişilik haklarına saldırıyı” düzenleyen 5’inci maddesine bir fıkra ekleyen yasayla, eşine burka takması için baskı uygulayan ya da otoritesini kullanan kocaya 1 yıla kadar hapis ve 15 bin Euro para cezası verilebilecek. Yasa tasarısı 19 Mayıs’ta Bakanlar Kurulu’na sunulacak.

Belçika’da ceza daha hafif

Belçika Parlamentosu’nun alt kanadının kabul ettiği burka yasağı, kamuya açık yerlerde yüzünü örten peçe ya da burka giyen kadınların 15-25 euro para cezasına çarptırılmasını öngörüyor. Ancak yasa tasarısının erken seçim ihtimali nedeniyle kadük olma ihtimali var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!