Eşcinselliğe karşı referandum için 1.4 trilyon lira harcadı

Güncelleme Tarihi:

Eşcinselliğe karşı referandum için 1.4 trilyon lira harcadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eşcinselliğin okullarda okutulması tartışılıyor

İSKOÇYA'da muhafazakar işadamı Brian Souter, eşcinselliğin okullarda müfredata girmesini engellemek için cebinden yaklaşık 1.5 milyon Sterlin (yaklaşık 1.4 trilyon lira) harcayarak özel referandum yaptırdı. Ve sonra da halkın % 86.6'sının kendisini desteklediğini iddia etti. Ancak yönetimin geçersiz saydığı bu referandumu dikkate almaması bekleniyor.

İskoçya'da aylardır tartışılan konu, İskoç Parlamentosu'nda çoğunlukta olan İşçi Partisi'nin eşcinselliğin okullarda okutulmasını yasaklayan 28'ini maddeyi değiştirmeye karar vermesiyle başladı.

Stagecoach Nakliyat Şirketi'nin sahibi sterlin milyoneri Brian Souter, bu girişimin evlilik müessesine gibi kutsal değerlere zarar vereceğini öne sürerek ‘gerekirse tüm servetimi harcamaya hazırım’ diyerek kampanya başlattı. Geçtiğimiz günlerde özel bir referandum yapılarak halka bu konudaki görüşleri soruldu.

Brian Souter'a göre referanduma 1.09 milyon kişi yani İskoç seçmenlerin % 32'si katıldı. Katılanların da % 86.8'i eşcinselliğin okullarda anlatılmasına karşı çıktı. Değişikliği destekleyenler ise azınlıkta kaldı.

Referandum sonrasında İskoçya'nın Edinburgh kentinde yaptığı açıklamada, halkın kendisini desteklediğini söyleyen 4 çocuk babası Souter, ‘Bu hükümete bir uyarısıysa, o zaman şunu dinlesinler; 28’inci maddenin değişmemesi gerekiyor' dedi. Souter, ‘Değişim için oy vermedik. Ve bu değişimi isteyecek kadar hasta değiliz. Bu sonuçları reddetmek demokrasiyi reddetmektir’ diye sözlerine devam etti.

% 32'lik katılımın kabul edilebilir bir oran olduğunu belirten Souter, geçen Avrupa Parlamentosu seçimlerine halkın % 24'ünün, İngiltere yerel seçimlerine ise % 29 olduğunu hatırlattı. Ancak eşcinsel örgütleri ve İşçi Partili Bakanlar, bu referandum sonuçlarının halkın görüşünü yansıttığını kabul etmiyor.

Yasa değişikliğini destekleyen ‘Scrap the Section’ (Maddeyi Kaldırın) kampanyasına katılan İskoç yetkililer ise referandumu geçerli kabul etmiyor. Souter'in 1998 seçmen listelerindeki isimlere bakarak 3.97 milyon kişiye bir ‘oy pulusalı’ gönderdiğini, bunların 1.09'unun cevap verdiğini, üçte ikisinin ise anket-referanduma ilgi duymadığını söyleyen yetkililer ‘ Brian Souter, gelecek seçimlerde 129 kişilik parlamentoya girmek için adını duyurmaya çalışıyor’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!