Eşcinsel başbakan sevgilisiyle evlendi

Güncelleme Tarihi:

Eşcinsel başbakan sevgilisiyle evlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 00:00

Türkiye’de “Buradayız, alışın”, ABD’de “Eşcinsel evlilik yasal olsun” sloganlarıyla kutlanan eşcinsel haftası yürüyüşlerine New York Belediye Başkanı Bloomberg de katıldı. İrlanda’da ise ilk eşcinsel evliliği Başbakan Sigurdardottir yaptı.

İSTANBUL dahil dünyanın birçok şehrinde düzenlenen geleneksel eşcinsel yürüyüşüne en çok katılım ABD’nin New York kentindeki yürüyüşe oldu. “Gay Pride” (Eşcinsel Gururu) olarak bilinen ve 4 saat süren yürüyüş için ABD’nin farklı eyaletlerinden ve dünyanın pek çok ülkesinden eşcinseller Manhattan’a akın etti. Yürüyüşe bu yıl yaklaşık 500 bin kişi katılırken, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg de katılımcılar arasında yer aldı. Renkli görüntülere sahne olan festivale New Yorklular ve kentte bulunan turistler de büyük ilgi gösterdi. Polis, yürüyüş süresince 5’inci Cadde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak yollara barikat kurdu.

Evlilik yasal olsun

Festivale katılanlar, eşcinsel evliliğin ABD’de daha çok eyalette kabul edilmesini talep eden pankartlar ve dövizlerle yürüyüşte yer aldı ve sık sık slogan attı. Ülkede Connecticut, New Hampshire, Massachusetts, Vermont, Iowa eyaletlerinde eşcinsel evlilik kabul ediliyor.

San Francisco’da kan

San Francisco’da 40’ıncısı düzenlenen eşcinsel yürüyüşünde kan döküldü. Cumartesi günü yapılan Pembe Cumartesi Sokak Partisi sırasında silahlar konuştu. Olayda bir genç ölürken, iki kişi de yaralandı.

İzlanda’nın ilk çifti

İZLANDA’nın kadın Başbakanı Johanna Sigurdardottir (66), meclisin ülkedeki eşcinsellere evlenme izni veren yasayı onaylamasından sonra, uzun zamandan bu yana birlikte yaşadığı Jonina Leosdottir ile evlendi. Böylece İzlanda’nın ilk eşcinsel evliliğini ülkenin Başbakanı Sigurdardottir yapmış oldu. İzlanda Meclisi 12 Haziran’da ülkede yaşayan eşcinsellerin evlenmesine onay vermişti. Sigurdardottir, Avrupa’da da eşcinselliğini açıkça kabul eden ilk başbakan. Başbakanın bu evliliği, büyük bir adım olarak kabul ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!