Esad çekildi YPG ele geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Esad çekildi YPG ele geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 01:09

Kuzey Suriye’de üç eyalette özerklik ilan eden PKK’ya yakın Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Irak Kürt Bölgesi ile komşu Haseke’de bulunan Suriye rejim askerlerinin çekilmesiyle bu bölgede de büyük topraklar ele geçirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Hürriyet’e konuşan Kobani Özerk Bölgesi Dış İlişkiler Yetkilisi İdris Nassan, IŞİD’e karşı savaşan Suriye güçlerinin ağır kayıp vermesi üzerine askerlerin geri çekilmek zorunda kaldığını söyledi. Nassan’a göre Suriye askeri, Haseke’nin 30 km dışına çekilirken, boşalan yerleri PYD’nin silahlı kolu YPG doldurdu. Kürt nüfusun yoğun olduğu Haseke aynı zamanda petrol rezervlerinin de bulunduğu bölge. Suriye askerleri ve PYD, bölgenin IŞİD’in kontrolüne geçmesini engellemek için savaşıyor. Geçen ay Türkiye’den çok sayıda gönüllünün sınırı geçerek YPG’ye desteğe gittiği öne sürülmüştü.

Barzani’den Rojava’ya destek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Peşmerge’den Rojava’yı da korumalarını ve halka yardımcı olmalarını istedi. Ramazan Bayramı nedeniyle Suriye sınırında Dicle Nehri’nin batısındaki Peşmerge güçlerini ziyaret eden Barzani, “Siz nasıl Irak Kürdistan’ını koruyorsunuz aynı şekilde Rojava’daki kardeşlerinizi de savunun ve onlara yardım edin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!