Eroğlu Ban'la görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Eroğlu Banla görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 14:52

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmek üzere, 27 Haziran'da ABD'ye gidecek.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile  görüşmesinin ardından makamına dönüşünde yaptığı açıklamada, 28 Haziran pazartesi günü ABD saati ile 11.45'de (TSİ 18.45) Genel Sekreter Ban ile New York'ta  görüşeceğini belirtti.
       
Pazar günü İstanbul üzerinden New York'a gideceğini ve Ban ile görüşmesinin yanı sıra bazı temaslarda da bulunacağını belirten Eroğlu, Türk dernekleri ve basın kuruluşları ile görüşmeler yapacağını kaydetti.

Türkiye'nin BM'deki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan ile de bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacaklarını ifade eden Eroğlu, Apakan'ın  Kıbrıs konusunda oldukça deneyimli olduğunu hatırlattı.
 
MÜLKİYET KONUSUNDA YENİ SUNUMLAR YAPTIK

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile bugün yaptığı görüşmede de mülkiyet  konusunun ele alındığını ve karşılıklı yeni sunumlar yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Hristofyas ile görüşmesinden sonra Cumhurbaşkanlığına dönüşünde yaptığı açıklamada, mülkiyetle ilgili sunumların bir sonraki toplantıda daha detaylı değerlendirileceğini kaydetti.

Eroğlu, mülkiyetin zor bir başlık olduğunu belirterek, sunumlardan mülkiyet konusunda taraflar arasında oldukça farklılıklar  olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Mülkiyet başlığını, diğer konuları karıştırmadan ele aldıklarını ve bu anlayış içinde müzakere edeceklerini söylediklerini anımsatan Eroğlu,  Hristofyas'ın zaman zaman başka konuları karıştırmaya çalıştığını, o zaman kendisine “Konumuz mülkiyettir” dediklerini kaydetti.

Eroğlu ayrıca, özel temsilciler Kudret Özersay ile Yorgos Yakovu'nun da 9 Temmuzdaki liderler görüşmesinden önce bir araya gelerek tarafların görüşlerini  detaylandıracağını da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!