Ermenistan: Türkiye ile ilişkilerde iyimseriz

Güncelleme Tarihi:

Ermenistan: Türkiye ile ilişkilerde iyimseriz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 14:42

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Teşkilatının 19. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılmak için Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan, Türkiye-Ermenistan ilişkileri konusunda "iyimser" olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Nalbantyan, geçen ay New York'ta yapılan Türkiye-Ermenistan-Azerbaycan görüşmesinin hatırlatılması ve tekrar bir araya gelinip gelinmeyeceğinin sorulması üzerine, “Neden olmasın” dedi ve bu buluşmanın Türkiye'nin fikri olduğunu anımsattı.

New York'taki görüşmelerde “Kafkasya İşbirliği Platformu'nun ele alındığını” belirten Nalbantyan, bu fikri memnuniyetle karşıladıklarını, çünkü böyle bir platformun bölgenin istikrarına, güvenliğine katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin mevcut durumuna ilişkin soru üzerine Nalbantyan, “İyimser” olduğunu söyledi ve “iki ülke arasındaki ilişkileri 'tamamen normalleştirmek' için çalıştıklarını, sınırı açmak ve diplomatik ilişki kurmak için çalışmaya devam ettiklerini” belirtti.
Nalbantyan, ilişkilerin geleceğinden umutlu olduğunu söyledi.

YUKARI KARABAĞ

Yukarı Karabağ sorunu ile ilgili ise Nalbantyan, Azerbaycan ve Ermenistan cumhurbaşkanlarının yakın zamanda bir araya gelmesini umduğunu, Rusya'nın bu hususta girişimi olduğunu bildirdi. Nalbantyan, bu görüşmenin Yukarı Karabağ sorununun çözümü için önemli adım olacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!