Ermenistan’dan dost mesaj

Güncelleme Tarihi:

Ermenistan’dan dost mesaj
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ermenistan'da bugün yapılacak seçimlerin üç şanslı adayından biri olan Komünist Parti eski genel sekreteri Karen Demirciyan, Türkiye'ye sıcak mesajlar verdi. Avrupalı parlamenterlerle bir görüşme yapan Demirciyan, komşuluk ilişkilerine önem vereceğini belirterek, ‘Bize uzatılan ele karşılık vereceğiz’ dedi.

Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan'ın istifasının ardından Ermenistan yeni başkanını seçmek üzere bugün sandık başına gidiyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı vekili Robert Koçaryan ve Ulusal Demokrasi Birliği lideri Vasken Manukyan ile birlikte seçimlerin en şanslı adayı sayılan Karen Demirciyan, Türkiye'ye sıcak mesajlar yolladı.

Aralarında DTP milletvekili Cefi Kamhi'nin de bulunduğu Avrupa Konseyi temsilcilerini kabul eden Komünist Parti genel sekreteri Demirciyan, hem Karabağ hem de Türkiye ile ilişkiler konusunda olumlu mesajlar verdi. Demirciyan savaş ve şiddete karşı olduğunu sorunların diyalogla çözümünden yana olduğunu söyleyerek bu diyaloğun bölgedeki barışı da garanti altına alacağını belirtti.

Demirciyan komşuluk ilişkilerini başlatmak istediğini bunu da öncelikle en yakın komşusuyla başlatacağını söyledi ve ‘Bize uzatılan ele karşılık vereceğiz’ dedi. Avrupalı parlamenterler grubunda yer alan Cefi Kamhi ise kendisini tanıtarak Demirciyan'ın yapıcı ve olumlu sözlerini memnuniyetle karşıladığını ve bu tutumunun seçimler sonrasında da devam etmesini temenni ettiğini belirterek kendisine başarılar diledi.

Dün Erivan sokakları seçim öncesi mitinglere sahne oldu. Adayların tümü Erivan sokaklarında halkla bütünleşmek için tüm pazarları gezerek oy istediler. Bugün yerel saatle 10'da başlayacak olan oy kullanma işlemi akşam 20'ye kadar sürecek. 11 bölgeden gelen seçim sonuçları Erivan'da kurulan merkezde toplanarak sayıma geçecek. Sonuçların bugün geç saatlerde belli olması bekleniyor.

İlk turda adayların hiçbirinin yüzde 51 oy barajını aşarak seçilmesi beklenmiyor. İki hafta sonra yapılacak olan ikinci tura ise 12 adaydan halen başbakanlık görevini yürüten Robert Koçaryan, Karen Demirciyan ve Vasken Manukyan'ın kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. 2.2 milyon seçmenin katılacağı seçimlerde % 17 gibi büyük bir oy potansiyeline sahip olan kararsızların önemli rol oynaması bekleniyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!