Ermeni tasarısı Ocak ayına kalıyor

Güncelleme Tarihi:

Ermeni tasarısı Ocak ayına kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 10:05

ABD'de Ermeni lobisi, Temsilciler Meclisinde bekleyen ve 1915 olaylarınailişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının, Temsilciler Meclisi genel kurulunda büyük ihtimalle bu sıralarda değil, Ocak'ta oylanmasının beklendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Tasarıyı hazırlayanlar arasında yer alan Demokrat milletvekili Brad Sherman, Ermeni iddialarının bir başka destekçisi olan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tasarının Ocak'ta gündeme gelmesi, bu yıldan daha muhtemel" dedi.

Sherman, "Ne zaman yeterli oya sahip olursak, tasarının o zaman genel kurulda oylanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Tasarının 10 Ekim'de Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinde 21'e karşı 27 oyla kabul edilmesinden sonra Pelosi, ilk açıklamasında, tasarıyı Kasım sonlarından önce genel kurulda oylatmayı planladığını duyurmuştu. ABD'de yasama yılı, bu yıl 22 Kasım'da sona eriyor.

Ancak tasarıya karşı çıkan Başkan George Bush yönetiminin dile getirdiği, tasarının geçmesinin ABD'nin ulusal çıkarlarına büyük zarar vereceği tezinin, milletvekilleri arasında giderek daha fazla kabul görmeye başlamasının ardından Pelosi, ağız değiştirerek, tasarının ne zaman oylanabileceğinin belirsiz olduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

Gözlemcilere göre tasarı yanlısı milletvekili Sherman'in son açıklaması, Ermeni lobisinin, yakınlarda bir oylama yapılsa kaybetmekten kaygı duyduğunu ortaya koyuyor.

Buna karşılık, durumun değişmesi ve Ermeni lobisinin kısa sürede avantaj sağladığına kanaat getirmesi durumunda, oylamanın Kasım'da yapılması ihtimali de sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!