Ermeni diasporası panikte

Güncelleme Tarihi:

Ermeni diasporası panikte
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 07:27

Amerikan Temsilciler Meclisi'ndeki Ermeni tasarısına desteğini çekenlerin sayısının bir haftada önemli bir artış göstermesi, ABD'deki Ermeni gruplarını endişelendirdi.

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Başkanı Aram Hamparian, ABD'deki bütün Ermeniler'i, 23-24 Ekim'de Washington'a gelerek, Ermeni tasarısına destek gösterisi yapmaya çağırdı.

Hamparian, “Son 48 saatte Türkiye'nin lobicileri ve medya, tasarıya karşı bir tutumun yükselmesini sağladı. Destekçilerimizi bezdirme kampanyası izliyorlar” diyerek, Ermeniler'in Washington'daki gösteriye katılmasının önemli olduğunu kaydetti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin de, geçeceğine kanaat getirmezse tasarıyı Genel Kurul'a getirmeyebileceği yönündeki açıklamaları, daha önce ağırlıklı olarak Ermeni tasarısının lehine görülen durumu değiştirdi.

Ancak Washington'daki gözlemciler, Amerikan yönetiminin tasarıya karşı izlediği kampanya ve birçok kongre üyesinin desteğini çektiği açıklamalarına karşın, ihtiyatlı yaklaşmaktan yana. Gözlemciler, Genel Kurul'da oylamaya getirilmesi durumunda tasarının kabul edilme ihtimalini halen yarı yarıya görüyor.

Bu çerçevede ABD yönetimi yetkilileri de, son ana kadar Amerikan kongre üyelerine, Genel Kurul'a getirilmesi durumunda tasarıya “hayır” oyu vermeleri çağrısında bulunuyor.

435 kongre üyesinin bulunduğu Temsilciler Meclisi'nde, oylama yapıldığı sırada salonda bulunan kongre üyelerinin yarısından bir fazlasının tasarıya oy vermesi, tasarının kabul edilmesine yeterli sayılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!