Erkek kıtlığına çokeşli çözüm

Güncelleme Tarihi:

Erkek kıtlığına çokeşli çözüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2006 00:00

Çeçenistan’da 10 yıldan beri devam eden savaşlar erkek kıtlığına yol açınca, demografik durumu düzeltmek için bir erkeğe birkaç eş konusu gündeme geldi.

Çeçenlerin karizmatik Başbakan Yardımcısı Ramzan Kadirov, önceki gün şu ilginç açıklamayı yaptı: "Çeçen nüfus hızla eriyor. Savaş şartlarındaki hayat erkeklerimizi tüketti. Günümüzde kadın nüfusu erkeklerden yüzde 18 daha fazla. Genç kızlar evlenecek koca bulamıyor. Durumu düzeltmenin tek yolu Çeçenistan’da çokeşliliğe izin verilmesi."

Kadirov’un Çeçenistan için çokeşlilik teklifi, bir anda gündem maddesi oluverdi. Rusya Müslümanları Merkez Bölge Müftüsü Talgat Tacuddin de, Kadirov’un önerisine sıcak baktığını söyleyerek, böyle bir uygulamanın sırf Çeçenistan için değil, tüm Rusya çapında yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

YASA DEĞİŞMESİN

Rusya medeni kanunu, tek eşliliğe izin veriyor. Kadirov ise önerdiği yeni uygulamanın hayata geçirilmesi için, yasalarda bir değişiklik yapmadan sırf duruma göz yumulması şeklinde çalıştırılabileceğini söyledi. Kadirov "Bir erkek birden fazla kadını maddi olarak idare edebiliyorsa onun kararına devlet karışmasın yeter" dedi.

Benzer bir öneri Rusya’daki bir başka "dahi" politikacı, LDPR Başkanı Vladimir Jirinovski tarafından 5 yıldan beri her fırsatta dile getiriliyordu. 147 milyon gözüken Rusya nüfusu her yıl 750 bin kayıp vererek azalıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!