Erdoğan’ın ziyareti Almanya’yı gerdi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın ziyareti Almanya’yı gerdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 23:53

ALMANYA’da Mesut Özil’in milli futbol takımdan istifasıyla başlayan tartışmalara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eylülde Almanya’ya yapması gündemde olan resmi ziyaret tartışması da eklendi.Alman basınındaki tartışmanın ardından Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanının buna yakışır ağırlanmasının gayet doğal olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Maas şöyle dedi: “Eleştirileri kabul etmiyorum. Ben, seçimle işbaşına gelmiş devlet başkanlarının uygun biçimde karşılanması gerektiği görüşündeyim. Bizim esasen birçok sorunun söz konusu olduğu kişilerle konuşmamız gerekir.”

Maas, bir devlet liderinin resmi törenle karşılanmasının ikili görüşmede can sıkıcı soruların sorulmayacağı anlamına gelmediğini de belirtti. Türkiye’nin Suriye sorununu için Rusya, Almanya ve Fransa’yla dörtlü zirve önerisini de olumlu karşıladıklarını kaydeden Maas, “Suriye’deki çözüm çabalarının BM çatısı altında yürütülmesini destekleyecek her şeye varız” dedi.

Almanya Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Esther Uleer, Türkiye Cumhurbaşkanı’na davetin uzun süre önce yapıldığını ancak kesin ziyaret tarihi belirlenmediğini açıkladı. Hükümet sözcülerinden Ulrike Demmer ise, Başbakan Merkel’in randevularının görüşmeden bir hafta önce açıklandığına dikkat çekerek, “Biz elbette sıkı ve önemli bir partner olan Türkiye ile görüşmeye devamlı ilgi duyuyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!