Erdoğan'dan taziye telefonu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan taziye telefonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 01:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile telefonda görüşerek, Paris'teki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı telefonla arayan Erdoğan, Türkiye'nin Fransa ile dayanışma içinde olduğunu belirterek, terörizmle mücadele konusunda her türlü işbirliğine açık olduğunu da vurguladı.

Bu tür saldırıların terörle mücadele konusundaki kararlılığın güçlendirilmesi gerektiğini ortaya koyduğuna değinen Erdoğan'ın, Paris'teki menfur saldırıda hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve yakınları başta olmak üzere Fransız halkına başsağlığı dileğinde bulunduğu kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın ise Erdoğan'a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, "Türkiye'nin yanımızda olduğunu biliyoruz" dediği öğrenildi.

Teröristlerin İslam konusunda kafa karışıklığı oluşturarak Fransa'da toplumsal huzuru bozmayı amaçladıklarına değinen Hollande'ın, bu oyuna gelmeyeceklerini ifade ettiği, terörle mücadelede işbirliğini güçlendirme konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını söylediği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!