Erdoğan’ı New York’a davet etti

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ı New York’a davet etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2005 02:00

BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın, geçen hafta Madrid’te yapılan ‘Terör Zirvesi’ sırasında görüştüğü Başbakan Tayyip Erdoğan’ı New York’a davet ettiği ortaya çıktı.

Erdoğan, Annan’ın kendisine yaptığı bu daveti, partisinin önceki akşam yapılan MYK toplantısında açıkladı. Erdoğan, Madrid’te ağırlıklı olarak Kıbrıs konusunu ele aldıkları görüşmede Annan’a, ‘Uluslararası terörizme karşı mücadelenin BM’nin öncülüğünde yapılması gerektiğini’ söyledi. Annan da Erdoğan’ın bu sözlerine, ‘Doğrudur, bunda mutabıkız’ diye yanıt verdi. Annan ardından, ‘Buyurun gelin, ABD geldiğinizde bir araya gelelim, bu konuları daha ayrıntılı görüşelim’ diyerek, Erdoğan’ı New York’a davet etti.

ANNAN AYNI FİKİRDE Erdoğan, Annan ile görüşmesine ilişkin MYK üyesi arkadaşlarına bilgi verirken, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda da görüşleri arasında büyük benzerlikler bulunduğunu söyledi. Erdoğan, Annan’a, Ada’daki referandum sürecinden bugüne kadar çözüm için Türk tarafının elinden geleni yapmasına rağmen Rumların çözümden kaçan taraf olduğuna ilişkin görüşlerini aktardığı belirtti. Erdoğan, Annan’a söylediklerini şöyle aktardı:

‘Türk tarafı elinden geleni yaptı. Artık bizden bir adım beklemeyin. Sıra artık Rumlarda. Kıbrıs’ta çözüm için Rumların adım atması ve masaya oturması gerekiyor. Bunun için Adım atma sırası öncelikle BM ve AB’de.’

Erdoğan,
bu konuda Annan’ın da kendilerinden çok farklı düşünmediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!