Bölgemizde yeni bir çatışma istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bölgemizde yeni bir çatışma istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2005 01:16

İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi, önceki gece Malezya’da sürpriz bir biçimde ziyaret ederek görüştüğü Başbakan Tayyip Erdoğan’a ABD’yi şikayet etti. Harrazi, ‘ABD’nin tehdit ve söylemlerinden rahatsızız’ derken, Erdoğan da, ‘Bölgedeki her türlü savaş ihtimali bizim için tehdittir’ uyarısında bulundu.

Malezya’da önceki akşam Datuk Seri Abdullah Wadavi’nin onuruna verdiği yemekten gece 23.00 sıralarında ayrılarak oteline gelen Erdoğan, kendisiyle aynı otelde kalan Harrazi’nin sürpriz randevu talebiyle karşılaştı.

Erdoğan’ı odasında ziyaret eden Harrazi, ‘Burada olduğunuzu duyunca gelmezsem ayıp olur diye düşündüm’ dedi. Erdoğan da, ‘Dünya küçük’ diye yanıt verdi. Edinilen bilgiye göre, Harrazi, Güney Asya turuna çıkarken ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice ile görüşen Erdoğan’a ‘Tehdit ve söylemlerinden rahatsızız’ diye ABD’yi şikayet ederken, Erdoğan da, ‘Bölgedeki herhangi bir çatışma ve gerginlik istemiyoruz. Çünkü, bölgemizin yeni bir gerginliğe tahammülü yok’ uyarısında bulundu. Erdoğan, ABD’nin İran’ın nükleer tesisleriyle ilgili tehditlerine ilişkin de Harrazi’ye şu tavsiyesini iletti:

‘Nükleer enerji insanlığa ve barışa hizmet için kullanılmalı, savaş için değil. Uluslararası Atom Enerji Kurumu ile bu konuda işbirliği içinde olun.’

Harrazi
de, ‘Biz barışçıl amaçlarla kullanıyoruz. Denetime de açığız. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun denetiminden de çekinmiyoruz’ dedi.

3’üncü çiçeği ne yapacağını bilemedi

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’a, Tayland’ın başkenti Bangkok’a gelişinde, Budist geleneklerine göre önemli konuklara verilen ‘Poung malai’ çiçeği sunuldu. Erdoğan’ı karşılayan Tayland Başbakan Yardımcısı Suwat Liptapanlop, adet gereği çiçeği Erdoğan’ın koluna taktı. Erdoğan’a Pukhet Adası’na gelişinde ise üç çiçek birden verildi. Erdoğan çiçeklerden birini sağ koluna, ikincini sol koluna taktı. Üçüncü çiçeği ise önce ne yapacağını bilemedi. Daha sonra koklayarak tekrar sol koluna taktı.

Malezya hatırası

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ile birlikte tsunami bölgelerindeki incelemelere katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur Havaalanı’nda Erdoğan’ın gelişini beklerken zamanı değerlendirdi. Erdoğan için hazırlanan tören kıtasını görünce yanındakilerden birine fotoğraf makinesini veren Topbaş, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Endonezyalı korumaların ‘cep’ merakı uçakta tehlike yarattı

ENDONEZYALI
korumaların cep telefonu merakı, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın uçağında tehlike yarattı. Erdoğan, Banda Aceh’teki incelemelerinin ardından Cakarta’ya geçerken, kendisine refakat eden Endonezyalı bakan ve korumalarını da uçağına aldı. Endonezyalı korumalar, uçak havadayken cep telefonlarını açıp arkadaşlarına mesaj geçmeye başlayınca uçağın elektronik uçuş sistemleri etkilendi. Pilotlar, uçuş sistemindeki arızayı havada gidermeyi başardı. Türk görevliler korumalara cep telefonlarını kapattırdılar. Olayın ardından uçakta sık sık cep telefonu uyarıları yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!