Erçakıca: Hristofyas büyük gaf yaptı

Güncelleme Tarihi:

Erçakıca: Hristofyas büyük gaf yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2009 00:00

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın “Türkiye'yi Nazi Almanyası'na benzetmekle önemli gaflarından birini daha yaptığını” söyledi.

Haberin Devamı

Erçakıca, Hriatofyas'ın sözleriyle ilgili olarak Türk Ajansı-Kıbrıs'a (TAK) yaptığı açıklamada, “Bu benzetme, Hristofyas'ın aslında neler düşündüğünün ve Kıbrıs Rum tarafının uluslararası faaliyetlerinin hedefinin ne olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

Hristofyas'ın, “Avrupa Birliği (AB) üyesi devletleri Türkiye'ye karşı kışkırtarak Kıbrıs sorununda avantaj elde edebileceğinin hayalleri ile yurt dışındaki kışkırtıcı çalışmalarına devam ettiğini” kaydeden Erçakca, “Bu benzetmesinin vahametini kendisi de kavramış olacak ki, gazetecilerin bu benzetmeyi kullanmamasını istemiş, ancak bu benzetme uluslararası basında yer almıştır” diye konuştu.

Sözcü Erçakıca, şunları kaydetti:

“Hristofyas'ın vahim ifşaatı, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması gayretlerinin önündeki başlıca engelin ne olduğunu da kanıtlamıştır. Kıbrıslı Rum lider, Türkiye'yi AB baskısı altına alarak Kıbrıs Türk halkının haklarını gözetmeyen bir antlaşmayı dayatma çabalarının boşuna olduğu konusunda ikna edilmelidir. Bu görev, öncelikle AB üyesi devletlere düşmektedir.

Haberin Devamı

Dimitris Hristofyas'ın bezetmesine, benzer şekilde aşağılayıcı benzetmelerle yanıt vermek pekala mümkündür. Ne var ki, Kıbrıs Rum halkı ile diyaloğun bu benzetmeye yanıt yetiştirmekten daha önemli olduğunun bilinciyle, bu benzetmenin yersizliğini ve Kıbrıs'ta devam eden çözüm arayışlarına verdiği zararın takdirini, Kıbrıs Rum halkına ve aydınlarına bırakıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!