Erbakan'ın örnek ülkesinde yağma

Güncelleme Tarihi:

Erbakanın örnek ülkesinde yağma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan'ken ziyaret ettiğinde Erbakan’ı ‘Bizde beyin yok’ diyecek kadar hayran kaldığı Endonezya'da ekonomik kriz yüzünden insanlar dükkanları yağmalamaya başladı.

Asya ülkelerinde geçtiğimiz ekim ayında patlak veren krizden en kötü etkilenen ülkelerden biri 202 milyonluk dev nüfusuyla Endonezya oldu. Ülkedeki işsizlere bir kaç milyon kişi daha eklendi. Endonezya para birimi hızla değer yitirdi, aşırı pahalılık ve işsizlik binlerce kişiyi sokaklara döktü.

‘Bizde beyin yok’ dedirtmişti

Erbakan'ın Başbakan'ken ziyaret ettiğinde, yolcu uçağı ürettiği için övgüler yağdırdığı ve ‘‘Bizde beyin yok’’ diyerek beyin gücünü kıskandığı ülke bir anda işsiz ve aç insanlar ülkesine dönüştü. Bu yüzden dükkanları yağmalanmaya, arabalar ateşe verilmeye başlandı. Yağmacılar ellerine geçirdikleri malları sokak ortasında yakarken kendilerine karşı çıkanları da dövüyor.

Dükkanlara ‘Müslüman’ yazıları

Fiyat artışlarından Çinli işadamlarını sorumlu tutan öfkeli halk en fazla Çinlilere ait dükkanlara saldırmaya başladı. Dükkanların yağmalandıktan sonra yerle bir edilmesinden gözü korkan sazı dükkan sahipleri Çinli olmadıklarını belirtmek için kapılarına ‘‘Müslüman’’ yazısı yazıyorlar.

Suharto: Şiddet kullanırız

Endonezya'nın Batı Cava eyaletinde küçük kentlerde başlayan ayaklanmanın başkent Cakarta'ya sıçramasından korkuluyor. Olayların çığırından çıkması üzerine Devlet Başkanı Suharto, yağmacılara karşı şiddet kullanılacağı tehdidinde bulundu. Mart ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde 1000 üyeli meclis tarafından yeniden başkanlığa seçilmesi kesin gözüyle bakılan Suharto 32 yıldan beri iktidarda.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!