Enkazı CIA korumaya aldı

Güncelleme Tarihi:

Enkazı CIA korumaya aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 14:16

Pistten çıktı, ikiye bölündü. İçinden 5 ABD'li çıktı, yükü belirlenemedi, CIA koruma altına aldı.

Haberin Devamı

Uçağın beli kırıldı

Brüksel'in uluslararası Zaventem Havaalanı'nda geçen Pazar günü uçuÅŸa geçerken düşen Amerikan Kalitta Air firmasına ait kargo uçağına iliÅŸkin soruÅŸturma ve tartışmalar devam ediyor.  Â

İçinde bazıları asker olmak üzere 5 Amerikalı personel bulunan Boeing 707 kargo uçağının havalandığı sırada pistten çıkması ve adeta beli kırılarak iki parçaya ayrılmasının nedeni ve Bahreyn'e gitmesi öngörülen bu uçağın yükü belirlenemedi.

Kazanın kötü hava koşullarından kaynaklanması olasılığı bulunmadığı, teknik nedenlerin söz konusu olabileceği ifade ediliyor. Kazada yaralanan olmamıştı.

Yerleşim bölgesine sadece 500 metre kala durmuştu

Brüksel'in kuzeydoğusundaki havaalanında, bir meskun bölgeye 500 metre mesafede meydana gelen kaza, bölgede yaşayan insanların tepkilerine neden oldu. Büyük bir felaketin atlatıldığını savunan bölge sakinleri, kazanın olduğu pistin sürekli tehlike oluşturduğunu savunarak, bu pistin kapatılmasını istiyor.

Silah değil "76 ton diplomatik valiz" taşıyormuş

Haberin Devamı

Kargo uçağının silah yüklü olduğu iddialarını yalanlayan ABD Büyükelçiliği, uçak enkazının Amerikalı askerler tarafından korunmasını izah ederken, uçakta "76 ton diplomatik valiz" bulunduğunu söylemekle yetiniyor.

Enkaz, CIA ve ABd askerleri sürekli koruma altında

Belçika basını, New York'tan gelen ve Basra Körfezi'nde yer alan Bahreyn'e gitmesi öngörülen uçağın alandaki enkazının Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve Amerikan askeri yetkililerince sürekli izleme ve korumada tutulmasının nedenlerini sorguluyor.

Belçika Federal Meclisi, kaza olayının aydınlığa kavuşturulması için özel oturumlar düzenlerken, olaya ilişkin soruşturmanın aylarca süreceği ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!