Düşen uçak ile ilgili yeni bir açıklama daha!

Güncelleme Tarihi:

Düşen uçak ile ilgili yeni bir açıklama daha
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 13:42

MISIR Silahlı Kuvvetleri, önceki gün Paris-Kahire seferi sırasında radardan kaybolan Mısır Havayolları’na ait yolcu uçağının enkazına dün ulaştı. IŞİD militanları uçağı kendilerinin düşürdüğünü iddia ederek Rakka'da kutlama yaptı.

Haberin Devamı

Fransız AFP’nin haberine göre Mısır ordusu, yolcuların eşyalarının ve uçağın enkazına ait parçaların İskenderiye’nin 290 kilometre kuzeyinde bulunduğunu duyurdu. Amerikan CNN televizyonu, pilotların isimlerinin Muhammed Said Şukayir ve Muhammed Memduh Ahmed Assem olduğunu bildirdi. Uçağın düşüşüne neyin sebep olduğu ise esrarını koruyor. IŞİD’in yayın organı Amak, uçağın kendi militanlarınca düşürüldüğünü iddia etti. Bu iddia bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı. Amak, IŞİD’in Suriye’deki kalesi Rakka’da da kutlamalar olduğunu da bildirdi. 

HENÜZ BİR BULGU YOK

Mısır yetkililerinin terör saldırısı senaryosunun en güçlü ihtimal olduğu yönündeki açıklamalarına karşın dün Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, uçağın düşüşüne neyin yol açtığı konusunda henüz bir bulgu olmadığını söyledi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi de önceki gün yaptığı açıklamada ülkesinin karşı karşıya kaldığı her türlü terör tehdidi ve meydan okumalara karşı teyakkuz halinde ve hazırlıklı olunması çağrısında bulunmuştu.

Haberin Devamı

66 KİŞİ SULARA GÖMÜLDÜ

MISIR ordu sözcüsü Muhammed Semir, bölgede arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. A320 tipi uçakta 3’ü çocuk 56 yolcu ile 7’si uçuş görevlisi olmak üzere 10 mürettebat bulunduğu açıklanmıştı. Yolculardan 30’unun Mısırlı, 15’inin Fransız, 2’sinin Iraklı, 1’inin İngiliz, 1’inin Belçikalı, 1’inin Kuveytli, 1’inin Suudi Arabistanlı, 1’inin Sudanlı, 1’inin Çadlı, 1’inin Portekizli, 1’inin Cezayirli ve 1’inin Kanadalı olduğu belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!