Endonezya'da yerliler polis ile çatıştı

Güncelleme Tarihi:

Endonezyada yerliler polis ile çatıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Endonezya'nın sorunlu eyaletlerindenİrian Caya'da bağımsızlık yanlılarıyla polis arasında çıkan çatışmalarda 8 kişinin öldüğü bildirildi.

Endonezya'nın Yeni Gine'ye komşu İrian Caya eyaletinin Merauke kasabasında, bağımsızlık yanlılarının bayrak töreni sırasında polislerin bayrak asmasına engel olmak istemeleri nedeniyle çıkan çatışmalarda, 6 göstericinin öldüğünü belirtti.

Başkent Cakarta'nın 4 bin kilometre doğusundaki eyaletin batı kıyılarında bulunan Fak Fak bölgesinde, 50 kadar göstericiye müdahale eden polisin, çıkan çatışmada 2 bağımsızlık yanlısını öldürdüğünü kaydetti.

Endonezya Devlet Başkanı Abdurahman Vahid, eyalette meydana gelen olaylardan sonra ayrılıkçılara karşı sıkı önlemler alınmasını emretmişti. Endonezyalı polis yetkilileri de şiddet eylemlerine katılanların gerekirse vurulması talimatını vermişti.

Haberin Devamı

Zengin maden kaynakları ve ormanları olan İrian Caya eyaleti, 17 binlik nüfusuyla, bağımsızlık hareketleriyle başetmeye çalışan Cakartayönetimini uğraştıran eyaletlerden biri.

Lanetli ülke

İç çatışmaları yerel huzursuzluğu ile tanınan Endonezya'ya bir darbe de doğadan geldi. Endonezya'nın kuzeyindeki Kuzey Sulavesi eyaletinde meydana gelen sellerde, en az 14 kişinin öldüğü bildirildi.

Yetkililer, başkent Cakarta'nın 2 bin 100 kilometre kuzeydoğusundaki Kuzey Sulavasi eyaletinin başkenti Manado'da etkili olan yağışların yol açtığı sellerde, kurtarma çalışmalarına katılan öğrencilerden 4'ünün kayıp olduğunu, binlerce insanın da evsiz kaldığını belirttiler.

Yetkililer, Muson yağmurlarında 3 nehrin taşması sonucu meydana gelen sellerin evsiz bıraktığı 30 bin kişinin kilise, resmi binalar veakrabalarının yanına yerleştirildiğini söylediler.

Endonezya'nın Sumatra adasında geçen ay meydana gelen sel ve toprak kaymalarında da 200 kadar kişi ölmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!