Endonezya'da düşen yolcu uçağıyla ilgili flaş iddia

Güncelleme Tarihi:

Endonezyada düşen yolcu uçağıyla ilgili flaş iddia
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 15:25

Endonezya'dan Singapur'a giderken düşen AirAsia uçağı için sürdürülen arama çalışmalarında üç ceset daha denizden çıkarıldı. Şu ana kadar dokuz kişinin cesedine ulaşılırken, bazı uzmanlar pilotun uçağı denize indirmeyi başarmış olabileceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Denizden çıkarılan altı ceset DNA testi ve otopsi için Surabaya adasına getirilirken, iki cesedin kimliğinin belirlenip ailelerine teslim edildiği açıklandı.

Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı, bugün ulaşılan üç cesedin olumsuz hava şartları nedeniyle gemilerden alınamadığını belirtti. Rüzgarın kuvvetli estiği bölgede denizdeki dalgaların yüksekliğinin üç metreye kadar ulaştığı ifade edildi.

Arama çalışmalarına Singapur, Malezya ve ABD gemileri de destek veriyor. Yetkililer, Singapur'dan yarın gelecek cihazlarla deniz altında aramalara odaklanmayı planlıyor.

Yarın hava şartlarının uygun olması halinde uçağın karakutusuna ulaşmaya çalışacaklarını belirten Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı yetkilileri, karakutuya ulaşmanın bir hafta sürebileceğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

AirAsia'ya ait Airbus A320-200 tipi uçak, Endonezya'nın Surabaya adasından Singapur'a giderken pazar günü düşmüştü. Uçağın pilotu, kule ile son konuşmasında kötü hava koşulları nedeniyle rotasını değiştirmek için izin istemişti.

Endonezyada düşen yolcu uçağıyla ilgili flaş iddia

"DENİZE İNDİRMİŞ OLABİLİR"

Taşıdığı 162 yolcu ve mürettebatla Singapur'a giden uçak, Cava Denizi üzerinde radardan kaybolmuştu. Ancak düşen ya da suyun dibine batan bir uçaktan gelmesi gereken sinyaller alınamamıştı. Endonezyalı yetkililer de cesedine ulaşılan yolculardan birinin üzerinde can yeleği olduğunu söylemişti.

Bu detayları ve ilk bulguları değerlendiren bazı uzmanlar, pilotun uçağı denize indirmeyi başarmış olabileceğini düşünüyor. Aynı uzmanlar, uçağın fırtınalı denizde alabora olmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Angkasa adlı havacılık dergisinin editörlerinden Dudi Sudibyo, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Acil yer belirleme vericisi (emergency locator transmitter-ELT) karaya, denize, ya da bir dağa çarpma anında devreye girer. Buradan, deniz yüzeyine çok sert olmayan bir iniş yapılmış olabileceği sonucuna varıyorum" dedi.

Sudibyo yine de karakutunun bulunana kadar kesin yargıya varılamayacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Endonezyada düşen yolcu uçağıyla ilgili flaş iddia

Bölgedeki enkaz arama çalışmalarına katılan bir Endonezya uçağı...

Uçakta yedi mürettebatın yanı sıra 137 yetişkin, 17 çocuk ve bir bebek bulunuyordu. Büyük kısmı Endonezyalı olan yolcular arasında bir İngiltere, bir Malezya, bir Singapur ve üç Güney Kore vatandaşı yer alıyordu. Uçağın enkazına ait parçalar iki gün önce bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!