Elton John cenazede şarkı söyleyecek

Güncelleme Tarihi:

Elton John cenazede şarkı söyleyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

İngiliz gazetelerinin dün birinci sayfadan geniş yer verdikleri haberlere göre ünlü rock şarkıcısı Elton John'dan cumartesi günü Westminster Manastırı'nda yapılacak cenaze töreninde Prenses Diana'nın en çok sevdiği ‘‘Your Song'' (Senin Şarkın) parçasını okuması isteniyor.

İngiliz halkının, özel cenaze töreni ile ilgili bu istekleri Saray'ı zor durumda bıraktı. Elton John, kendisine henüz bir teklif gelmediğini söylerken Saray ilgilileri ile Diana'nın ailesinin ünlü şarkıcıya davet çıkarma konusunda bugün karar vermesi bekleniyor.

Diana'nın can dostlarından olan ve Prenses ile birlikte AIDS'lilere yardım kampanyasına katılan 50 yaşındaki İngiliz sanatçının törene özellikle çağırıldığı bildirildi.

Elton John'un ilk listebaşı olan şarkısında ‘‘Sen dünyadayken hayat ne mükemmel'' cümlesinin yer aldığı ve parçanın ‘‘Senin gözlerin gördüğüm en güzel gözler'' cümlesiyle bittiği dikkat çekiyor.

Elton John, Prenses Diana'yı 1981 yılında düğüne davet edildiği günden beri yakından tanıyor. Diana, modacı Gianne Versace'nin Temmuz ayındaki cenaze töreninde gözyaşları içinde şarkı söyleyen Elton John'a sarılarak teselli etmeye çalışmıştı.

Öte yandan 2 milyon kişinin katılması beklenen cenaze töreninde izdiham yaşanacağından korkan İngiliz polisi görülmemiş önlemler alıyor. Halk, taziyelerin yazıldığı deftere ulaşmak için 10 saatten fazla kuyrukta bekliyor. Cenaze töreninde, Prens William ve Prens Harry, annelerinin top arabasında taşınacak tabutunun arkasından yürüyecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!