‘Elçi’ sandılar

Güncelleme Tarihi:

‘Elçi’ sandılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2005 09:33

Nil Demirkazık yine yaptı yapacağını... Ledra Palace sınır kapısına gidip, Papadopulos’la görüşmek isteyen Demirkazık’ı Rumlar Başbakan Erdoğan’ın elçisi sandılar. Demirkazık, Papadopulos’la 20 dakika sohbet etti.

Rum lider Tasos Papadopulos, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan mesaj getiriyor zannederek Lefkoşa’da Ledra Palace geçiş noktasına gelen AKP’nin milletvekili eski aday adayı olan Nil Demirkazık’ı, gizlice Rum kesimine geçirdi ve karşılıklı kahve içerek kolkola fotoğraf çektirdi.

Rumlar, Demirkazık’ın bu girişimini, Erdoğan’ın Papadopulos’la yapacağı olası bir görüşme çerçevesinde atılmış bir adım olarak algıladılar.

NASIL GÖRÜŞTÜM

AKP’nin renkli isimlerinden eski milletvekili aday adayı Nil Demirkazık, KKTC’ye Demokrat Parti’ye destek vermek amacıyla geldi ve Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a da kurucusu olduğu Dünya ve Ülkemiz Çocuklarına Sağlık, Eğitim ve Yardım Derneği adına bir plaket verdi.

Demirkazık KKTC’ye gelmesini fırsat bilerek Rum lider Tasos Papadopulos ile de görüşmek istedi. Demirkazık, 3 gün önce Rum yönetimini paniğe sokan gelişmeleri şöyle anlattı:

5 DAKİKADA

‘5 ay önce Yunanistan’da Rum Büyükelçiliği’ne AKP’nin eski milletvekili adayı olduğumu ve Papadopulos ile görüşmek istediğimi belirterek dilekçe vermiştim. Sonra faks göndererek, Rum liderin ülke içinde olmayacağını belirttiler. Bu arada DİKO partisi ile temas kurabileceğim bir telefon numarası da faksta vardı.

İHA’dan Görüntülü Haberler Müdürü İsmail Ballı’yı aradım. Papadopulos ile görüşeceğimi ve habercilerin gelmesini istedim. Ancak KKTC’de yeterli kameramanları yokmuş. Ledra Palace sınır kapısına geldim, Rum polisi beni sokmadı. DİKO’daki bağlantımı arayıp ona Ledra Palace sınır kapısında olduğumu ve Papadopulos ile görüşmek istediğimi söyledim. 5 dakika geçmeden bir otomobil geldi ve beni Rum Kesimi’ne geçirdi.

KAHVE İÇTİK

DİKO yetkilileri ile öğle yemeği yedik. Sonra beni bir tiyatro yanına götürdüler. Papadopulos bir aracın içinden çıktı. Kendisine DP’yi desteklemeye geldiğimi söyledim. Papadopulos ise ‘Biz Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz’ dedi. Sonra bana Brüksel’de eski bir zamanda terbiyesizlik eden Rum gazetecileri şikayet ettim. Papadopulos bana, ‘Kaba bir Ruma rastlamışsınız’ dedi. Sonra bir kafeye gidip kahve içtik. 15-20 dakika sohbet ettik ve ardından ayrıldı. Yanımda fotoğraf makinası da yoktu. DİKO yetkililerinden rica ettim bizi çektiler ve fotoğrafı bana verdiler.’

Selam söylemiş

Nil Demirkazık, Ada’ya gidişinden önce AKP Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz’a, ‘Papadopulos’la görüşeceğim’ dediğini, Kapusuz’un da, ‘İyi gidin, selam söyleyin’ dediğini söyledi. Demirkazık, böylece bir anlamda AKP’den Papadopulos’la görüşme için gidiş izni aldığını aktardı.

Yeni bir Nil Demirkazık icraatı

NİL Demirkazık, Kıbrıs Adası’nın kuzeyinde de, güneyinde de süper aktifti. Hem Rum lider Tasos Papadopulos ile hem de KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’la görüştü. Üstelik Denktaş’a, 3 yıl önce kendi kurduğu Dünya ve Ülkemiz Çocuklarına Sağlık, Eğitim ve Yardım Derneği adına plaket verdi. Medyanın da takip ettiği plaket töreninde Demirkazık, Denktaş’a Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’den, ‘seçimlerde tarafsız olacağız’ mesajı getirdi. Demirkazık, Denktaş’tan derneği için gönül desteği istedi. Denktaş, Nil Demirkazık’ın kendisine Papadopulos ile çekilmiş fotoğraflarını gösterdiğini ve Dışişleri Bakanı Gül’den mesaj getirdiğini doğruladı, ‘İlginç bir kişilik’ dedi. Bu arada Nil Demirkazık, Dışişleri Bakanı Gül’e adaya gelmeden önce, ‘DP’ye destek vermek için KKTC’ye gidiyorum. Bir mesajınız var mı?’ diye sorduğunu ve Gül’ün de, ‘Sayın Denktaş ailesine selam söyleyin. Gönlümüz onlarla ancak Türkiye olarak seçimlerde tamamen tarafsızız mesajını iletin’ dediğini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!