‘El Nusra isterse ayrılabilir’ sinyali

Güncelleme Tarihi:

‘El Nusra isterse ayrılabilir’ sinyali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2016 19:58

El Kaide’nin lideri Ayman el Zevahiri, yeni yayınlanan ses kaydında örgütün, Suriye kolu El Nusra Cephesi’nin ayrılması halinde buna bir itirazları olmayacağı şeklinde yorumlanan sözleri yer aldı.

Haberin Devamı

EL Kaide Emiri Eyman ez-Zevahiri, aylar sonra ortaya çıkarak Suriye’de kendilerine bağlı olarak faaliyet yürüten ve IŞİD’den sonra en büyük silahlı muhalif grup olarak bilinen Nusra Cephesi’nin El Kaide’den ayrılacağına yönelik iddiaları değerlendirdi. Nusra Cephesi’nin ayrılması durumunda ‘küçük düşürülmeyi ve aşağılayıcı anlaşmaları kabul etmek zorunda kalacağını’ belirten Zevahiri, ‘Mısır Müslüman Kardeşleri’nin demokrasi yolunu seçtikten sonra darbeyle devrildiğini’ anımsattı.  

BİRLEŞİN YA DA ÖLÜN

Suriye’nin Halep kentinin güneyinde Nusra Cephesi liderliğindeki Fetih Ordusu adlı çatı grubunun Han Tuman kasabasını ele geçirmesinin ardından yayınlanan ses kaydında Zevahiri silahlı cihatçı gruplara ‘birleşmenin artık ölüm kalım meselesine dönüştüğünü’ söyledi. Suriye’nin Arap Baharı’nın gerçek yolunda ilerlediğini savunan Zevahiri, cihatçı grupların önce Esad’ı devirmeyi hedeflemelerini isteyerek, bunun ardından kurulacak bir İslami devlete tabi olmayı kabul edeceğini belirtti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!