El Kaide'ci Türk İspanya sorumlusu çıktı

Güncelleme Tarihi:

El Kaideci Türk İspanya sorumlusu çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2006 13:12

İspanyol polisinin hafta başında Madrid, Katalunya ve Bask bölgelerinde radikal dinci gruplara karşı yürüttüğü operasyonlar kapsamında Barcelona’da yakalanan Türkün, El Kaide’nin İspanya’daki 1 numaralı sorumlusu olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Zanlının adı Saffet Karakoçak olarak açıklandı. İspanya’da ilk kez bir Türkün, El Kaide bağlantısı nedeniyle tutuklandığı ifade ediliyor.

DHA’nın polis kaynaklarından edindiği bilgilere göre Saffet Karakoçak, El Kaide’nin İspanya sorumlusu olarak faaliyet gösteriyor; İspanya, Türkiye, Suriye ve Irak bağlantılı intihar komandolarının ülkelere giriş çıkışlarında aktif rol alarak bu bölgelere adam götürüyordu.

Saffet Karakoçak’a yapılan ilk sorgulamanın ardından, bu kişinin İspanya’dan Türkiye ve Suriye’ye çok sayıda ziyaret yaptığını belirten polis yetkilileri, Karakoçak’ın İspanya’da eğitilen intihar komandolarının Irak’ gidişinde ’elçilik’ görevi üstleniyordu. Polisin verdiği bilgilere göre Saffet Karakoçak, Avrupa’da terör eğitimi alan intihar komandolarının Irak’a nakledilmesinden önce bu bölgelere seyahatlar yaparak, El Kaide’nin bağlantılarıyla irtibata geçiyor ve belirlenen güzargah çerçevesinde intihar komandalarının gizlice Irak’a sokulmasında rehber rol oynuyordu.

Haberin Devamı

5 YILI AŞKIN SÜREDİR İSPANYA’DA YAŞIYOR

İspanya’da evli olan Saffet Karakoçak’ın bu ülkede 5 yıldan uzun süredir yaşamakta olduğu da kaydedildi. Saffet Karakoçak ile ilgili soruşturmaya devam eden polis bu kişinin Türkiye’deki bağlantılarını bulabilmek için harekete geçti.

İspanyol polisinin hafta başında Madrid, Barcelona ve Bilbao kentlerinde sabaha karşı başlattığı operasyonlarda 15 Faslı, 5 İspanyol, 1 Cezayirli ve 1 de Türk olmak üzere 20 zanlı ele geçirilmiş; bu kişilerin El Kaide bağlantılı olarak İspanya’dan Irak’a intihar komandoları göndermek üzere adam yetiştirdiği açıklanmıştı

İspanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Türkiye, Cezayir, Fas, Irak ve Suriye bağlantılı çalıştığı belirtilen zanlıların aynı zamanda 2003 yılının kasım ayında Irak’taki Nasıriye Üssü’ne intihar saldırısı düzenleyerek 18 İtalyan askeri ve 9 Iraklının ölümünden de sorumlu olduğu ifade edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!