El Kaide’den fazla eşe fazla maaş

Güncelleme Tarihi:

El Kaide’den fazla eşe fazla maaş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2006 00:00

Terör örgütü El Kaide’nin üyeleriyle iş sözleşmesi yaptığı ve karısı daha fazla olanlara daha fazla maaş verdiği ortaya çıktı. ABD Kara Harp Okulu West Point tarafından yayınlanan bir raporda, Afganistan’da ele geçirilen bazı belgelerin, "İslam adına Yahudiler ve Haçlılar’ı mağlup etmek için savaşan" El Kaide’nin, militanlarıyla bir iş sözleşmesi yaptığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

El Kaide’nin ilginç bir maaş çizelgesi de var. Buna göre, evli üyeler ayda 108 dolar maaş alıyor. Birden fazla karısı olanlara ise eş başına 10 dolar, çocuk başına da 10 dolar daha ilave maaş veriliyor. Bekarlar ayda sadece 17 dolar maaş alıyor. Tüm üyelere ise, yılda 15 gün hastalık izni veriliyor.

El Kaide, üyelerinden spor yapmalarını ve sağlıklı olmalarını da istiyor.

Komuta kademesine aday olabilmek için üniversite mezunu olmaları şart koşuluyor. Her işe alınan, her üç haftada bir, bir hafta izne ayrılabiliyor. Eğer örgüte alınan kişi başka bir ülkede yaşıyorsa, kendisine ve aile bireylerine yılda bir kez uçak bileti veriliyor.

Masa başında çalışan insan kaynakları elemanlarından da en az lise diploması isteniyor. Örgütün sözleşmesinde ayrıca, cihad adına edilen yemine ihanetin cezasının ölüm olacağı da belirtiliyor.

Haberin Devamı

Ücret tarifesi

Evliler:Ayda 108 dolar.

Fazla eş:Eş başına 10 dolar.

Bekarlar:Ayda sadece 17 dolar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!