El Beşir savaş suçu işlediği suçlamasını reddetti

Güncelleme Tarihi:

El Beşir savaş suçu işlediği suçlamasını reddetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 09:46

Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) kendisine yönelttiği savaş suçu işlediği yönündeki suçlamaları reddetti.

İngiliz televizyon kanalı Channel Four News için röportaj veren El Beşir, "Bu iddialar doğru değil. Her şey uydurma. İnsanları öldürme talimatı verdiğimiz yönündeki açıklamalar gerçek değil" dedi.

UCM savcısı tarafından kullanılan kaynakların, devlete karşı ayaklanan asiler olduğunu ve bu kaynakların kendisine düşman olduğunu belirten El Beşir, Sudan'ın batısındaki sorunlu bölge Darfur'daki kamplarda tecavüz vakalarına rastlanmadığını da ileri sürdü.

El Beşir, "Bu kamplardaki kadınlar, asilerin etkisi altında ve hatta aralarından bazıları da asilerin akrabası. Bu yüzden bu tür suçlamalarda bulunuyorlar" ifadesini kullandı.

UCM Savcısı Luis Moreno-Ocampo, Beşir hakkında, Darfur bölgesinde soykırım yaptığı, insanlığa karşı suç ve savaş suçu işlediği gerekçesiyle dava açmıştı. UCM savcısı, yönelttiği iddialar kapsamında yargıçlardan Beşir hakkında tutuklama müzekkeresi çıkarmalarını talep etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!