El Bab’ın güvenliği ‘Kurtlara’ emanet

Güncelleme Tarihi:

El Bab’ın güvenliği ‘Kurtlara’ emanet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 00:24

TOKAT’ın Niksar ilçesinde konuşlu, “Kurtlar” olarak bilinen Jandarma Komando Taburu’nda görevli 180 komandonun görevinin El Bab ve civarında asayişi sağlamak olduğu öğrenildi. Komandolarla birlikte bazı zırhlı-paletli araçlar ile Fırtına obüslerinin de bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Geçen 29 Mart’ta Fırat Kalkanı Harekâtı’nın tamamlanmasından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının hakimiyetine geçen El Bab’da bölge asayişini de Türk askeri organize ediyor. Riski daha az olan yerlerde yerel güçlere de görev verilirken, El Bab’da kritik ve hassas yerlerde ise TSK güvenliği sağlıyor. Yetkililer, El Bab’da Türkiye’nin değişik bölgelerinden komando unsurlarının görev yaptığını, şu anki planlamaya göre bölgede 6 ay görev yapması öngörülen “Kurtlar”ın da bu süre tamamlandıktan sonra başka bir komanda taburu ile görev değişimi yapacağını ifade ettiler.

ÖNCELİK HALKIN HUZURU

Kaynaklar, Türk askerinin El Bab’daki ana görevlerinden birinin altyapı, üstyapı, yerel yönetimlerin desteklenmesi gibi çalışmalara katkı sağlayıp sivil halkın huzur içinde yaşamasına destek vermek olduğunu vurguladılar.

BAKMADAN GEÇME!