Ekonomik kriz erkekleri vurdu

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik kriz erkekleri vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Brezilya'da ekonomik sorunlar Cumhurbaşkanı'nı özel tedbirler almaya zorlarken, krizin beklenmedik bir etkisi ortaya çıktı. Bir tıbbi raporda, stres ve işsizlik korkusunun erkeklerin cinsel organlarının kısalmasına sebep olduğu öne sürüldü.

Dünyadaki ekonomik kriz, ülkeleri genelde mali yönde olumsuz etkilerken, bu krizin Brezilyalılara etkisi çok değişik oldu. Brezilya'da ekonomik darboğaz sadece cepleri değil, erkekleri de vurdu. Bu ülkede yapılan bir araştırma, ekonomik krize bağlı olarak, penislerin ortalama 2 santim kısaldığını ortaya koydu.

Araştırmayı yürüten bevliye uzmanı Dr.Roberto Trullii, ekonomik krizin yarattığı stresin, penislerin üzerinde olumsuz etki yaptığını savundu. Trullii, ‘ekonomik kriz ve bunun doğal sonucu olarak işten çıkarılmanın yarattığı stres, bu biyolojik olayın tek sorumlusudur’ dedi ve böyle bir ortamda erkeklerin, cinsel iştahsızlık hatta cinsel iktidarsızlık sorunlarıyla karşılaşmalarının sürpriz olmayacağını da vurguladı. Trullii, ekonomik krizden en fazla etkilenen kesimin işadamları, şirket yöneticileri ve finans dünyası çalışanları olduğunu sözlerine ekledi.

CARDOSO’dan önlem

Bütçe açığı 65 milyar doları bulan Brezilya'da ekonomik sıkıntı, Cumhurbaşkanı Fernando Henrique Cardoso'yu da bazı önlemler almaya itti. Cardoso ilk iş olarak kendi giderlerini kıstı.

Cardoso, bundan böyle başkent Brasilia'daki Başkanlık Sarayı'nda görev yapan 2 bin bürokratın bedava öğle yemeği yiyemiyeceklerini, bedava akşamüstü kahvaltısı yapıp, saçlarını kestiremeyeceklerini söyledi. Bu bürokratların ayrıca cep telefonu ve fotokopi makinelerini kullanmaları da yasaklandı.

Cardoso, kendisine de bazı kısıtlamalar getirdi. Buna göre Cardoso, daha az ve daha ucuza seyahat edecek. Bu önlemler sonucu sarayın giderlerinin ayda 145 bin dolar azalacağı açıklandı.

Cardoso, ülkenin içinde bulunduğu darboğazın bir an önce aşılabilmesi için ağır baskı altında bulunuyor. Bu nedenle, bütçe açığının kapatılabilmesi için alınması planlanan önlemler çerçevesinde, yeni vergiler getirilmesi bekleniyor.

Uygulanması düşünülen yeni vergilerin, akaryakıt, gelirler, kişisel servet ve banka işlemlerine yansıtılacağı bildiriliyor. Yeni vergi yasasının onaylanmasıyla birlikte, bunun halka zam biçiminde yansımasının kaçınılmaz olduğu ifade ediliyor. Bu zamların da, halkın yaşam standardını büyük ölçüde olumsuz etkileyeceği, insanların artık ‘biraz daha kemer sıkmak zorunda bırakılacağı’ belirtiliyor.

İşte böyle bir ortamda yayınlanan bevliyeci Dr.Trullii'nin raporu, Brezilya basınında ‘Ekonomik krize bir an önce çare bulunmazsa, ülke nüfusu azalmaya başlayacak’ esprilerine neden oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!