Einstein’ın gizli aşkına yazdığı not açık artırmayla satıldı

Güncelleme Tarihi:

Einstein’ın gizli aşkına yazdığı not açık artırmayla satıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 13:35

Nobel ödüllü bilim insanı Albert Einstein’ın, 42 yaşındayken 22 yaşındaki İtalyan üniversite öğrencisi Elisabetta Piccini’ye yazdığı not Kudüs’te yapılan bir açık arttırma ile satıldı. Einstein’ın kendisiyle buluşmayı reddeden bir genç kadına hitaben yazdığı duygu dolu not, yapılan müzayedede 6100 dolara satıldı.

Haberin Devamı

Albert Einstein’in o dönem kendisinden 20 yaş küçük İtalyan üniversite öğrencisi Elisabetta Piccini’ye yazdığı not Kudüs’te yapılan bir açık artırmada satıldı. Piccini, Einstein’ın Floransa’da yaşayan kız kardeşinin üst kat komşusuydu.

1921 yılında, o dönem 42 yaşında olan Nobel ödüllü Albert Einstein, kimya bölümünde okuyan üniversite öğrencisi Piccini’den etkilendi ve onunla tanışmak istedi. Ancak Piccini’nin yaşadığı dönemde de çok ünlü bir bilim insanı olan Einstein ile tanışmaya çok çekindiği ve bu teklifi reddettiği belirtiliyor.

Einstein’ın gizli aşkına yazdığı not açık artırmayla satıldı

Einstein, Almanca yazdığı notta, ikilinin aralarında bir yakınlaşma olduğunun sinyallerini vererek şu ifadeleri kullanıyor: “İki tam gün ayaklarında uyuduğum ve oturduğum bilimsel araştırmacıyla, arkadaşça bir hatıra.”

Haberin Devamı

Kudüs’teki Winner’s müzayede evinde yapılan açık artırmada, bu mektup ile birlikte Einstein tarafından yazılan birçok mektup ve notta satıldı. Satılan notlar arasında, Einstein’in fikirlerini geliştirdiği ‘Görecelilik Teorisinin Üçüncü Aşaması’ başlıklı 1928 tarihli not 103 bin dolara satıldı.

Einstein’ın gizli aşkına yazdığı not açık artırmayla satıldı

ABD’li Associated Press haber ajansına konuşan Winner’s müzayede evinin genel müdürü Gal Wiener, “Bugünkü ‘Me Too’ (Ben de) kampanyasını biliyorsunuz. Muhtemelen bir kadına böyle bir not bıraktığı için Einstein de bu kampanyaya dahil edilebilirdi” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!