Ebola, Demokratik Kongo'da iki can aldı

Güncelleme Tarihi:

Ebola, Demokratik Kongoda iki can aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 08:17

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) iki kişinin Ebola virüsü nedeniyle öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Felix Kabange Numbi, DKC'nin kuzeybatısındaki Ekvator eyaletinin Djere bölgesinde Ebola virüsüne rastlandığını açıkladı. Numbi, 11 Ağustos'tan bu yana ölen 13 kişiden alınan sekiz örnek üzerinde yapılan araştırmaların iki kişinin virüs nedeniyle öldüğünü gösterdiğini belirtti.

Ellerin düzenli yıkanması gibi önlemlere uyulmasını isteyen Numbi, virüse sadece başkent Kinşasa'ya en az 1200 kilometre uzaklıktaki Djere'de rastlandığını ve hükümetin salgınla mücadele için gerekli önlemleri aldığını vurguladı.

Ülkede Ebola salgınına yedinci kez rastlandığını belirten Numbi, deneyimlerin bu hastalığın önlenmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

Numbi, vatandaşların ve uluslararası toplumun bilgilendirilmesi amacıyla bir merkez kurulacağını, ücretsiz telefon hattıyla halkın Ebola ile ilgili sorularının yanıtlanacağını kaydetti.
Batı Afrika'da 1500'e yakın kişinin ölümüne neden olan salgın geçen hafta Orta Afrika ülkesi DKC'ye sıçramıştı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı bölgede, ishal, kusma ve ateş belirtileri gösteren 13 kişinin öldüğünü açıklamış ancak ölümlerin Orta Afrika'da görülen başka bir salgından kaynaklandığını bildirmişti.

Virüs, Gine'de 406, Liberya'da 624, Sierra Leone'de 392, Njerya'da beş kişinin ölümüne yol açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!