Ebola bir ülkede daha görüldü

Güncelleme Tarihi:

Ebola bir ülkede daha görüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 00:34

'Eşi benzeri görülmemiş' salgın denilen Ebola virüsü, Batı Afrika’da Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde de görüldü.

Haberin Devamı

BATI Afrika’nın büyük kâbusu olmaya devam eden ölümcül Ebola virüsü, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne sıçradı. İki kişinin test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine Kongo Sağlık Bakanı Felix Numbi, ülkenin Ebola tehlikesi altına girdiğini açıkladı. Salgının yayılmasını önlemek için virüsün görüldüğü Djere bölgesi karantinaya alındı. Daha önce bölgede Ebola belirtisi taşıyan rahatsızlıkları sonrası hayatını kaybeden yaklaşık 70 kişinin Orta Afrika’ya ait başka bir virüsle bağlantılı olduğu belirtilmişti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de geçen hafta, o hastaların Ebola’dan ölmediğini açıklamıştı. Ancak başkent Kinşasa’nın 1200 kilometre kuzeyindeki bölgedeki virüslerin Ebola olduğu kesinleşti. Şimdiye kadar en az bin 427 kişinin ölümüne yol açan Ebola virüsü, Gine’de başlayarak Liberya ve Sierra Leone’de de salgına dönüştü.

İNGİLTERE’DE ALARM

DSÖ’nün ‘eşi benzeri görülmemiş’ olarak nitelendirdiği salgın, İngiltere’de de paniğe yol açtı. Sierra Leone’da bir klinikte gönüllü olarak çalışırken rahatsızlanınca Ebola teşhisi konulan İngiltere vatandaşı ülkesine gönderildi. Hastanın Londra’da karantina ünitesinde tedavi edileceği açıklandı.

Yine Japonlar yaptı

Haberin Devamı

JAPONYA geliştirdiği Ebola ilacını talep eden ülkelere temin etmeye hazır olduğunu açıkladı. T-705 isimli deney aşamasındaki ilacın, şimdiye kadar kesin bir tedavisi bulunamayan virüsün tedavisinde etkili olduğu belirtiliyor. Daha önce ABD’nin geliştirdiği ZMapp isimli deneysel ilaç, kullanıldığı iki ABD’li Ebola kapan sağlık görevlisinin tedavisinde sonuç vermiş ve hastalar iyileşmişti. DSÖ, bu ilaçların kullanımına ‘acil durum’ gerekçesiyle izin vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!