Düşen Afgan uçağının enkazına ulaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Düşen Afgan uçağının enkazına ulaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 14:46

Afganistan'da Pazartesi günü düşen ve içinde Türk yolcuların da bulunduğu belirtilen Pamir Havayolları'na ait uçağın enkazına ulaşıldı.

Haberin Devamı

ENKAZA ULAŞILDI / FOTO GALERİ

Havacılık Bakanı Muhammedullah Bataş, arama ekiplerinin uçağın düştüğü dağlık bölgeye ulaştığını, uçaktaki 43 kişiden hayatta kalanlar olduğu konusunda herhangi bir işarete rastlanmadığını söyledi. 

Bataş, telefonla yaptığı açıklamada, “Kaza mahalindeyim. Uçak parçaları önümde duruyor. Birçok ceset var. Kar ve çok şiddetli rüzgar, cesetlerin toplanması çalışmalarını zorlaştırıyor” dedi.

Kazadan sağ kurtulan olup olmadığını söylemek için çok erken olduğunu da ifade eden Bakan, “Ama şu ana kadar kazadan kurtulan bulunmadı” diye konuştu.

Bu arada NATO birlikleri tarafından çekilen fotoğraflarda uçağın 4 parçaya bölündüğü ve Kabil'in kuzeyindeki 38 kilometre uzaklıktaki sarp dağ yamaçlarına dağıldığı görülüyor.

Kunduz'dan Kabil'e gitmek üzere havalanan Antonov-24 tipi uçağın izi, başkent Kabil'e 85 kilometre uzaklıkta kaybedilmişti. Daha sonra 38 yolcu ve 5 kişilik mürettebatın bulunduğu uçağın Kabil'e yaklaşık 100 kilometre mesafede düştüğü açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Uçakta seyahat eden yabancılar arasında Türklerin de bulunduğu belirtilmişti. Kötü hava koşulları ve zorlu dağlık arazi arama çalışmalarına engel olmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!