Durian tayfunu Vietnamı vurdu

Güncelleme Tarihi:

Durian tayfunu Vietnamı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2001 00:00


Haberin Devamı

Vietnam'ın kuzeyini etkileyen Durian tayfununda ölenlerin sayısı 32'ye çıktı. Yetkililer, Thai Nguyen eyaletinde 5'i çocuk 21 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını, aşırı yağışlar nedeniyle bazı eyaletlerde evleri ve ekili alanları su bastığını, trafiğin felç olduğunu bildirdiler.

Yetkililer, Pazartesi-Çarşamba günleri arasındaki şiddetli yağışlarda Thai Nguyen'de 1031 evi su bastığını, 3 binden fazla insanın yüksek bölgelere taşındığını, bugün su seviyesinin düşmesi üzerine bazı sakinlerin evlerine dönmeye başladığını kaydettiler.

Thai Nguyen'e komşu Tuyen Quang eyaletinde ise 8 kişinin öldüğünü, 3 kişinin ise kayıp olduğunu ifade eden yetkililer, bu eyalette bazıları 4 metreye kadar olmak üzere 17 bin evi su bastığını belirttiler.

Yetkililer, Phu Tho eyaletinde 2, Vinh Phuc eyaletinde ise bir kişinin öldüğünü ifade ederken, tayfunun ülke ekonomisine verdiği zarar hakkında tahminde bulunmadılar. Bu arada tayfunda ölenlerin ailelerine taziye mesajı gönderen Başbakan Phan Van Khai, yerel yetkililerden de tayfundan zarar gören ailelere yardım etmelerini istedi.

Haberin Devamı
Mevsimlik yağmurlarının başlamasıyla birlikte çok sayıda fırtınayla karşı karşıya kalan Uzakdoğu ülkelerinden Filipinler ve Tayvan'da etkili olan Utor tayfununda en az 54 kişi ölmüştü.

UTOR TAYFUNU, HONG KONG'U FELÇ ETTİ

Yılın dördüncü tayfunu olan Utor, Çin'in güneyinde ve Hong Kong'da yaşamı felç etti. Tropikal kasırga halini alan Utor nedeniyle Hong Kong'da yollar ulaşıma kapanırken, bütün okullar ve bazı kuruluşlar tatil edildi.

Hong Kong'da deniz seviyesinin 3 metre yükselmesine yol açan tayfunun, etkisini iki gün sürdürmesi bekleniyor. Öte yandan Yeni Çin Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde dünden beri devam eden şiddetli rüzgar ve yağışlar, bölgedeki yaşamı tehdit ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!