'Dünyanın sonu geliyor' iddialarına NASA'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın sonu geliyor iddialarına NASAdan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 13:49

İnternet, gelecek ay dinozorların neslinin tükenmesine yol açan bir göktaşının benzerinin dünyaya çarpacağı dedikodularıyla kasıp kavruluyor. Felaket tellaları, 15-28 Eylül arası bir gün büyük bir göktaşının Porto Riko'ya çarpacağını öne sürüyor.

Haberin Devamı

İngiliz The Mirror'ın haberine göre; dinozorların yok olmasına yol açan göktaşının benzeri büyüklükte bir asteroit, Atlantik boyunca yaklaşık 90 metre yüksekliğinde bir tsunamiye yol açacak ve bu, İngiltere, İspanya, Hollanda ile Amerika'nın doğu kıyılarının büyük bir kısmını yerle bir edecek. Buna göre; yaklaşık 30 milyon insan anında ölecek, toplumsal kargaşa evrene hâkim olacak ve 40 milyon insan ortadan kaybolacak.



Göktaşının Porto Riko'ya çarpacağı öne sürülüyor.

Tüm bu felaket senaryolarına NASA'dan yüreklere su serpen bir açıklama geldi. Potansiyel olarak tehlikeli olabilecek göktaşlarını inceleyen NASA uzmanı Paul Chodas, söz konusu tarihlerde bir asteroit ya da herhangi bir gök cisminin dünyayı etkilemeyeceğini açıkladı.

Son dedikoduların kaynağının Efrain Rodriguez adlı bir din adamı olduğu tahmin ediliyor. Rodriguez, yaklaşık beş yıldır kıyamet tahminlerinde net bir tarih vermese de, göktaşlarıyla ilgili birtakım kehanetlerde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!