Dünyanın en zengin 4. kişisi 15 yıllık otomobile biniyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en zengin 4. kişisi 15 yıllık otomobile biniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2006 15:04

Forbes dergisine göre 28 milyar dolarlık serveti bulunan, dünyanın en büyük mobilya üreticisi İsveç firması IKEA'nın kurucusu Ingvar Kamprad, 15 yıllık otomobile biniyor ve ekonomi sınıfında uçuyor.

Kamprad, nadiren göründüğü televizyonda günlük yaşamına dair bilgi verirken, “Pinti olduğumu söylüyorlar, ama umurumda değil. Şirketimizin kurallarına uyduğum için kendimle gurur duyuyorum” dedi.

“Eski bir Volvo kullandığı söylentisinin” sorulması üzerine de Kamprad, “Arabam yeni sayılır, sadece 15 yaşında ya da o civarda bir şey” diye konuştu.

IKEA çalışanlarına, “her zaman kağıdın iki tarafını da kullanmaları talimatı verildiğinin” sorulması üzerine de, milyarder işadamı, “Kazandığımız her şeyi sermayemize katıyoruz. Hala IKEA'yı geliştirmek zorundayız. Çin ve Rusya'ya açılmak için milyarlarca franga ihtiyacımız var” karşılığını verdi.

Her zaman ekonomi sınıfında uçan 80 yaşındaki Kamprad'ın, bu alışkanlıkları kısmen, tutumluluğun erdemini dünya çapındaki 90 bin işçisine göstermek için sürdürdüğü belirtiliyor.

Demonte ve pahalı olmayan mobilyalarıyla tanınan IKEA'nın 32 ülkede 202 mağazası bulunuyor.

Aile şirketi IKEA'nın kataloglarının “İncil'den sonra dünyada en çok okunan kitap” olduğu iddia ediliyor.

Forbes dergisi, 28 milyar dolarlık servetiyle IKEA'nın sahibinin dünyanın en zengin dördüncü kişisi olduğunu yazmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!