Dünyanın en uzun direkt uçuşu

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en uzun direkt uçuşu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 12:19

Katar Havayolları dünyanın en uzun direkt uçuşuna hazırlanıyor. Katar'ın başkenti Doha'dan Yeni Zelanda'nın Auckland kentine yapılacak seferin 18.5 saat sürmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

CNN International'ın haberine göre, 14 bin 500 km’lik bu uzun yolculuk için 259 yolcu kapasiteli Boeing 777-LR kullanılması düşünülüyor. Ancak uçuşun ne zaman başlayacağına dair havayolu şirketinden henüz bir açıklama yapılmadı.  

Şu an dünyanın en uzun uçuşu unvanını Avustralyalı Qantas Havayolları elinde tutuyor. Qantas’ın Dallas'tan Sydney'e yaptığı 13 bin 800 km mesafeli uçuşu 16 saat 55 dakika sürüyor.

EMIRATES BAHARDA BAŞLIYOR

Havayolu şirketleri  arasında ‘en uzun aktarmasız uçuşu gerçekleştirme’ konusunda sıkı bir rekabet yaşanıyor. Emirates Havayolları bahar aylarında başlatmayı planladığı 17 saat 35 dakikalık Dubai-Panama City uçuşuyla Qantas'ın rekorunu egale etmeye hazırlanıyor.

2013 yılına kadar en uzun uçuş yapan havayolu şirketi olan Singapur Havayolları da yaklaşık 19 saatlik New York-Singapur uçuşu gerçekleştirerek yeniden bu unvana sahip olmayı hedefliyor. 

BAKMADAN GEÇME!