Bitcoin'deki sarsıntı sürerken kripto para devi Binance'e ABD'de soruşturma açıldı!

Güncelleme Tarihi:

Bitcoindeki sarsıntı sürerken kripto para devi Binancee ABDde soruşturma açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2021 22:05

Dünyanın gündeminden düşmeyen kripto para borsalarındaki gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın dün yaptığı açıklamadan sonra Bitcoin fiyatlarında sarsılma görülmüştü. Bugün ise ABD Adalet Bakanlığı ve Milli Gelirler Dairesi kara para aklama ve vergi konuları dolayısıyla dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e soruşturma açtı.

Haberin Devamı

Bloomberg'e konuşan bir kaynağın verdiği bilgiye göre soruşturmada para aklama ve vergi suçu konularında araştırma yapan yetkililer Binance'ın operasyonları konusunda bilgi sahibi olan kişilerden bilgi istedi.

Binance sözcüsü Jessica Jung, şirketin tüm yasal yükümlülüklerini ciddiyetle ele aldığını ve regülatörlerle temas halinde bulunduğunu belirtti. Şirketin söz konusu soruşturmayla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadığını belirten sözcü para aklamayla mücadele konusundaki prensiplere uyum programı oluşturmak için çok çalıştıklarını ifade etti.

Twitter ve geleneksel medya mülakatlarında token'ları öven CEO Changpeng Zhao'nun yönettiği Binance, 2017'de kuruldu ve bugün rakiplerinin önüne geçmiş durumda...

Binance de faaliyet gösterdiği alandaki diğer firmalar gibi büyük ölçüde devlet denetiminin dışında...

Haberin Devamı

Cayman Adaları'nda tüzel kişiliği bulunan ve Singapur'da ofisi bulunan Binance'in birden fazla genel merkezi bulunuyor.

Öte yandan dün gece saatlerinde Elon Musk'ın Tesla'nın ödemelerde Bitcoin kullanmayacağını duyurmasıyla da Bitcoin fiyatında büyük düşüş görülmüştü.

Bitcoindeki sarsıntı sürerken kripto para devi Binancee ABDde soruşturma açıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!