Dünyadan seçim geyikleri

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan seçim geyikleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Amerikan Muz Cumhuriyeti

ABD'nin yeni başkanının hala belirlenmemiş olması halkta huzursuzluk ve endişeye neden olurken, dünya basını da kendini demokrasinin takipçisi diye niteleyen ABD'ye ‘Muz Cumhuriyeti’ benzetmesi yapıyor. ABD Dışişleri Sözcüsü Richard Boucher, Libya BM Büyükelçisi'nin ‘ABD demokrasisi skandal’ sözlerine ilişkin yorum yapması istenince gülerek, ‘Hah, ben de bu yoruma katılacağım’ dedi.

Amerika Bölünmüş Devletleri

ABD'de oyların Cumhuriyetçi George W.Bush ve Demokrat Al Gore arasında iki eşit parçaya bölünmesi yüzünden bazıları Amerika Birleşik Devletleri'ne ‘Amerika Bölünmüş Devletleri’ yakıştırmasını yapıyor. Söz konusu yakıştırmayı yapan İngiliz The Independent Gazetesi, iktidar savaşının iki cephede sürdüğüne işaret etti.

Küba: Gözlemci yollayalım

KÜBA, yeniden sayımların yapıldığı Florida eyaletinde seçimlerin yenilenmesinin ‘makul bir çözüm’ olacağını bildirerek, oylamanın şeffalığını sağlamak için seçimlere gözlemci göndermeyi önerdi. BM Genel Kurulu'ndaki oylama için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Felipe Perez Roque, ‘diğer ülkelerdeki seçimlerin yargıcı olmaya çalışan’ ABD'nin ‘alçakgönüllülük’ dersi alması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!