Dünyadan Kurban Bayramı tebrikleri

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan Kurban Bayramı tebrikleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2018 00:04

ABD, Rusya, Kanada ve İngiltere’den Kurban Bayramı vesilesiyle tebrik mesajları geldi. Rusya lideri Vladimir Putin, İslam dininin Rus halkı arasında hoşgörü ve iyiliği teşvik ettiğini vurgularken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau görüntülü mesajına “Esselamü Aleyküm” diyerek başladı.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: “Kurban Bayramı (insanları) iyi, adil, merhametli ve dindar olmaya çağırıyor; yakınlarına ve komşularına karşı kibar ve içten davranmayı öğütlüyor. Bu yüksek insani idealler, bir insanın ahlaki eğitiminin temelini oluşturur.”

Kanada Başbakanı Justin Trudeau: “Hepimiz için Kurban Bayramı, Kanada Müslüman topluluğunun toplumumuza yaptığı önemli katkıları tanımak ve kim olduğumuzu fark edenleri kutlamak için bir fırsattır.”

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: “Bu, dünyanın farklı birçok yerindeki Müslüman’ın arkadaşları ve aile üyeleriyle bir araya geldiği tefekkür ve ibadet zamanıdır. Müslümanlar ihtiyaç sahipleri için kurban keser ve yardımlarda bulunur. ABD Dışişleri Bakanlığı adına hepimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ederim.”

Haberin Devamı

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt: “İngiltere’nin Müslüman toplumu, ülkemizin hikayesinin bir parçası olmakla beraber, toplumumuzun tüm alanlarına katkıda bulunuyor. İngiltere’nin gücü halkıdır. Herkes için dinamizm, yenilik ve refah yaratan da bizim çeşitliliğimiz, farklı deneyimlerimiz ve bakış açımızdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!