Dünyadan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD, Rusya'ya 2000 yılı sendromuna karşı bilgisayarlarını bedava elden geçirmeyi önerdi. İtiraf edemedikleri sebep : Pentagon, 2000 yılında bilgisayarlarda meydana gelecek arızanın nükleer başlık taşıyan füzeleri ateşlemesinden korkuyor.

Çin'de, hastalara nakledilen organların çoğu, idam edilen mehkumlardan temin ediliyor. İnsan hakları dernekleri kıyameti koparıyor: (1) Çin'de idam sayısı 1994'te 2 bin iken, 1996'da 6 bine çıktı. (2) Organ verilecek hasta belirlenene kadar kimi mahkumların idamı geciktiriliyor. (3) Çinli yöneticiler ‘organlara zarar veriyor’ diye daha ‘insancıl’ olduğu söylenen iğneyle idamı reddedip kurşuna dizmeye devam ediyor.

Avusturya'da, 1939 yılında Hitler'in çıkardığı bir kanun gereği, herkes, geliri üzerinden bir ‘din vergisi’ ödemek zorunda. Kurtulmanın tek yolu, ‘ben dinsizim’ diye dilekçe vermek. 1995 yılından beri 114 bin Katolik cüzdanını imanına tercih etti. Avusturya Kilisesi'nin yıllık kaybı 3 trilyon TL.

Genç bir Mısırlı bir paket sigara karşılığı evdeki vantilatörü sattığı eskiciyi yana yıkıla arıyor. Genç adam, kısa bir süre önce vefat eden annesinin Hac'ca gitmek için ömür boyu biriktirdiği ve eski vantilatöre sakladığı 1.5 milyar liradan umudu kesti.

Güney Afrika'da Antilopların ‘daha sessiz bir biçimde’ öldürülebilmesi için yeniden okla avlanmaya izin verildi. Avusturalya'da da, suçluları ‘fazla kan akıtmadan’ vurmak için polis, Veterinerler birliği ile, zehirli oklar geliştirmek için, ortak araştırmalara başladı.

Hong Kong'da bir Çinli kadınla iki kızı hastanede ölümle pençeleşiyor. Sebep zehirlenme. Üç kadın, bit şampuanı içen köpeklerini kurtarmak için ‘ağızdan ağıza’ suni teneffüs yapınca kendileri zehirlenmişler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!