Dünyadan ilginç olaylar: UÄŸursuz uÄŸurböceÄŸi

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan ilginç olaylar: Uğursuz uğurböceği
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 16:37

Asya'dan getirilen uğurböcekleri Almanya'ya uğursuzluk getirdi. 1990 yıllarda seralarda yaprak bitleriyle savaşmak için Asya'dan Almanya'ya getirilen uğurböcekleri ekolojik dengeyi alt üst etti.

Haberin Devamı

Bir süre sadece seralarda yaşayan katil uğurböcekleri mutasyona uğrayarak vahşi doğaya çıkmaya ve hızla üremeye başladı. Katil uğurböcekleri bununla da kalmadı.

Doğada bulunan ve en zararsız canlılardan biri olan uğurböceklerini avlamaya başlayan katil böcekler için şimdi uzmanlar çare arıyor.

Asya'dan getirilen uğurböceklerin doymak bilmediğini dile getiren biyolog Krzysztof Wesolowski, "O kadar aç bir canlı ki, yiyecek bulamadığında hemcinslerinin yumurtalarına saldırıyor" dedi. Yılda üç defa üreyen bu uğurböceklerin kısa bir zaman içinde yerli uğurböceklerini yok etmesinden korkuluyor.

Biyolog Wesolowski, bu uÄŸurböcekleri diÄŸerlerinden ayırt etmenin de çok kolay olduÄŸunu söyledi. Çünkü bu böcekler parmağınıza konduÄŸunda hoÅŸ olmayan bir koku bırakıyorlar.Â

Haberin Devamı

DÃœNYADAN KISA KISA...

ÇİN MALI FASÜLYE ÜRÜNLERİNDE BÖCEK İLACI
Japonya'daki İto-Yokado süpermarketler zinciri, böcek ilacına rastlanan Çin malı dondurulmuş fasulye ürünlerini raflarından indirdi. Japon medyası, Nichirei Foods şirketi tarafından ithal edilen dondurulmuş yeşil fasulyeden yiyen bir kadının rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Japonya Sağlık Bakanlığı, yapılan testlerde, yüksek derecede zehir içeren kimyasal madde dichlorvos'un fasulye paketlerinde normalin 34 bin katı bulunduğunun tespit edildiğini açıkladı.

KADINLAR UZAYDAN KORUNACAK
Porto Rico, kadınları aile içi şiddetten korumak için uydu teknolojisi kullanacak. Proje çerçevesinde, mahkemenin şiddete uğrayan kadının çevresine yanaşmaması kararını verdiği erkeği takip için, uydu izleme cihazları kullanılacak. Böylece mahkeme kararlarını ihlal eden erkek polis tarafından saptanabilecek. Kadınlar, şiddet uygulayan erkeğin girmesinin yasak olduğu ev ve işyeri gibi 4 alan belirleyebilecek.

OBAMA'YI, KU KLUX KLAN KIYAFETİYLE KOVALAYAN MCCAIN
ABD'de Ron Havens adlı kişi, yaklaşan Cadılar Bayramı için bahçesine, "Ku Klux Klan kıyafetiyle, Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'yı kovalayan Cumhuriyetçi aday John McCain" konulu dekorasyon yaptı. Haven, "Bu görüntünün herkesi eşit şekilde rahatsız edeceğini fark ettim. McCain'in kampanyası çok çirkin bir hal aldı. İnsanlara sarsıcı bir mesaj vererek buna dikkati çekmek istedim" diye konuştu.

VEREM 9000 YIL ÖNCE DE VARMIŞ
Bilim adamları, 9000 yıl önceki, kesinliği kanıtlanmış en eski verem vakasını ortaya çıkardılar. İsrail'in Hayfa kenti yakınındaki neolitik dönemden kalma Alit-Yam köyündeki kazılarda ortaya çıkarılan anne ve bebek kalıntıları üzerinde yapılan incelemede, tüberkülozun somut en eski izlerine rastlandığı bildirildi. University College London ve Tel Aviv Üniversitesi'nden uzmanlar, kalıntılarda bulunan vereme yol açan bakteriyi DNA teknolojisi kullanarak tespit ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!