Dünya Türkmenleri Birliği Aşkabat'ta toplandı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Türkmenleri Birliği Aşkabatta toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 13:41

Dünya Türkmenleri Birliği'nin 11. konferansı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta başladı.

Türk vatandaşı Türkmenlerin de aralarında bulunduğu, onlarca ülkeden Türkmen temsilcinin katıldığı konferansa, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlık etti.

Mekan Köşkü'nde düzenlenen konferansa, aralarında Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı'nın da bulunduğu yabancı misyon şefleri de katılıyor.

Berdimuhamedov burada yaptığı konuşmada, ülkesinin dış siyasetinde son zamanlardaki açılımlardan söz etti. Türkmenistan'ın dünyanın 120 ülkesi ile diplomatik ilişki kurduğunu ve yaklaşık 40'ın üzerindeki uluslararası örgüte üye olduğunu söyleyen Berdimuhamedov, çeşitli ülkelerle ekonomik ilişkilerini geliştirmek amacıyla işbirliği yapmaya gayret ettiklerini belirtti. Ülkedeki reformları anlatan Berdimuhamedov, eğitim, sağlık, ulaşım gibi alanlarda büyük yatırımlar yapıldığını ifade etti.

Daha sonra Dünya Türkmenleri Birliği Başkan Yardımcısı Annagurban Aşırov, birliğin yeni amblemini tanıttı. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, geçen yıl yapılan toplantıda birliğin başkanlığına seçilmişti.

Türkmenistan'ın kurucu lideri Saparmurat Türkmenbaşı'nın teklifi ile kurulan Dünya Türkmenleri Birliği, ilk toplantısını Mayıs 1991'de yapmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!