Facebook’un bir güvenlik açığı daha ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Facebook’un bir güvenlik açığı daha ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 08:59

Facebook’ta, kullanıcıların, arkadaşlarının canlı sohbetlerini okuyabildiği ve beklemekte olan arkadaşlık tekliflerini görebildiği bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Diğer yandan ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde oylanan ve 1915 olaylarının “soykırım” olarak anılmasını kabul eden tasarının ardından harekete geçen Türkler, yeni bir lobi grubu oluşturdu. Grup Ekim ayına kadar 10 bin üyeyi hedefliyor. Dün euronun dibe vurmasının ardından bugün Avrupa Merkez Bankası’nın elindeki olası kurtarma taktikleri tartışılıyor. İşte dünya basınından manşetler:

Haberin Devamı

BBC: Facebook’un bir güvenlik açığı daha ortaya çıktı
Facebook’ta, kullanıcıların, arkadaşlarının canlı sohbetlerini okuyabildiği ve beklemekte olan arkadaşlık tekliflerini görebildiği bir güvenlik açığı ortaya çıktı.

Kullanıcıların özel bilgilerinin gizlenmesi amacıyla oluşturulan gizlilik ayarlarındaki bir boşluk dolayısıyla oluşan açığın tamiri sırasında Facebook canlı sohbet uygulamasını bir süreliğine kaldırdı. Sorunun giderilmesinden sonra, canlı sohbet uygulaması tekrar aktive edildi.  

İlk olarak TechCrunch isimli teknoloji blogu tarafından duyurulan açık gizlilik ayalarında yer alan ve kişilere profillerini başkalarının nasıl gördüğünü göstermeyi amaçlayan seçenek üzerinden çalışıyordu.     

THE WASHINGTON POST: Washington’da yeni Türk lobisi
ABD’deki Türkler Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıma yönünde oy kullanması üzerine çok öfkelenmiş ve Ermeni lobilerinin kendilerini geçtiğini söylemişti. Bunun üzerine aktivistler ABD’nin Türk kökenli vatandaşlarının görüşlerini kamuoyuna sunmak için yeni bir lobi grubu oluşturdu.

Haberin Devamı

“On bin Türk” diye anılan projenin liderliğini, 2007’den bu yana federal adaylara 270 bin dolardan fazla fon sunan Türk Koalisyonu ABD Siyasi Faaliyet Komitesi sürdürüyor. Proje kapsamında 29 Ekim'e kadar 10 bin kişinin bağış yapmasının sağlanması planlanııyor.

Siyasi Faaliyet Komitesi’nin maliye sorumlusu Lincoln McCurdy, Türk Amerikalıların görüşlerini bugüne kadar “büyük gruplar haline ortaya koymadıklarını” söyledi. “McGurdy, “Biz bunu değiştirmeye ve ABD siyasetinde Türk Amerikan aktivizmi için yeni bir sayfa açmaya çalışıyoruz” dedi.

CNN: Nijerya’nın tartışmalı devlet başkanı hayatını kaybetti
Nijerya’nın uzun zamandır hasta olan Devlet Başkanı Umaru Yar’Adua, Çarşamba günü hayatını kaybetti. 58 yaşındaki lider, zengin petrol yataklarına sahip Nijer Deltası’ndaki silahlı militanlara çıkardığı afla hatırlanıyor.

Yar’Adua kalp dokusundaki bir problemden ötürü Suudi Arabistan’a gittiği Kasım ayından beri kamuoyu önünde çıkmıyordu. Şubat ayında Nijerya’ya dönen Yar’Adua, o günden beri ortalıkta görünmedi, hatta hakkında birçok kez öldü söylentileri yayıldı.

Haberin Devamı

Yar’Adua hastalandığından beri ülkeyi Başkan Yardımcısı Goodluck Jonathan vekaleten yönetiyordu. 2007 seçimleriyle göreve gelen Yar’Adua hakkında o dönemde seçimlerde yolsuzluk yaptığı yönünde suçlamalar ortaya atılmıştı.

THE ASSOCIATED PRESS: Ku Klux Klan lideri cinayetten suçlu bulundu
Ku Klux Klan’in ABD’deki gruplarından birinin lideri olan 45 yaşındaki Raymond Foster, 2008’de Louisiana’da düzenlenen gruba kabul töreninin ardından bir kadın üye Cynthia Lynch’i öldürdüğünü itiraf etti ve ömür boyu hapse mahkum oldu.

Eski bir KKK üyesi Foster’ın Lynch’i “Gruptan ayrılmak istiyorum” demesi üzerine vurduğu yönünde ifade verdi. Foster da mahkemede özür dileyerek Lynch’in annesine “Umarım kalbinizde beni affedebilecek bir yer vardır” dedi.

Haberin Devamı

HAARETZ: BM Güvenlik Konseyi üyelerinden nükleersiz Ortadoğu’ya destek
ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin Çarşamba günü Ortadoğu’nun nükleer silahlardan arındırılmış bir bölge olması fikrine destek verdiklerini açıkladı. Buna göre İsrail elindeki her türlü nükleer silahı imha etmek zorunda kalacak.

BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi, New York’ta yapılmakta olan Nükleer Silahların Yayılımının Önlenmesi Antlaşması (NPT) gözden geçirme konferansında ortak bir açıklama yaparak, “Bizler, 1995’te alınan NPT kararını ve bu yöndeki süregelen çabaları destekliyoruz” dedi.
Birçok insanın, elinde nükleer silahlar bulunduğuna inandığı İsrail, NPT’yi imzalamayan tek Ortadoğu ülkesi. Dünya genelinde bu anlaşmasının dışında kalan iki ülke daha var: Hindistan ve Pakistan.

Haberin Devamı

YEDIOTH AHRONOTH: UAEK Genel Sekreteri’nden İsrail mektubu
Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) yeni genel sekreteri Yukiya Amano’nun kuruma bağlı devletlerin temsilcilerine birer mektup göndererek İsrail’in Nükleer Silahların Yayılımının Önlenmesi Antlaşması’na (NPT) katılımının sağlanması için destek istediği ortaya çıktı.

7 Nisan tarihinde yazılan mektupta Amano, üye ülkelerin dışişleri bakanlarından İsrail’in NPT’ye katılması ve nükleer tesislerini UAEK denetimine açması için nasıl bir karar alınması gerektiği konusunda fikir istedi.

Mektup Arapların İsrail’e baskılarını artırdığı bir dönemde Associated Press’le paylaşıldı. Amano’nun mektubu, UAEK üyesi ülkelerin geçen yılki olağan genel kongrede İsrail’i ve nükleer programını doğrudan eleştiren bir kararı az farkla da olsa kabul etmesinin ardından geldi.

Haberin Devamı


THE GUARDIAN: İngiltere sandık başında
İngiltere’de İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en büyük çekişmeye sahne olan seçilmede Muhafazakarlar iktidara çok yakın görünüyor.

Guardian ve ICM’in düzenlediği bir anket Muhafazakarların İşçi Partisi’nin sekiz puan önünde olduğunu gösteriyor. Ankete göre sonuçlar şöyle: Muhafazakarlar yüzde 36, İşçi Partisi yüzde 28, Liberal Demokratlar yüzde 26. Diğer iki partinin Muhafazakarlarla aradaki farkı kapattığına dair de hiçbir işaret yok.

Eğer bu sonuçlar doğruysa Cameron mecliste ezici bir çoğunluk elde edemese de diğer partilerin desteğiyle hükümeti kurma şansını yakalayacak.  

THE NEW YORK TIMES: Bombada Taliban’ı gösteren kanıtlar artıyor 
ABD’li yetkililer Çarşamba günü yaptıkları açıklamada, bir zamanlar ABD’ye saldırmasının mümkün olmadığına inanılan Taliban’ın, Times Meydanı saldırısında bir rol oynamış olabileceğini ifade etti. Bu da diğer örgütlerin de ABD topraklarında saldırılar düzenleyebileceği endişelerini güçlendirdi.

Yetkililer bomba şüphelisi Faysal Şehzad’ın iki günlük sorgusunun ardından Pakistan’daki Taliban’ın saldırıya ilham verdiği ve Şehzad’ı eğittiği yönündeki kanıtların arttığını belirtti.

Yetkililer Şehzad’ın ifadesinde grupla bağlantılarını ortaya koyduğunu ve müfettişlerin açıklayamayacakları bir dizi kanıt topladıklarını belirtti.

BLOOMBERG: Euro savaşında ilk kurşun Almanya’dan 
Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Axel Weber, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) euroyu korumak için neler yapabileceği yönündeki ilk açıklamayı yaptı.

Avrupa’nın ortak para biriminin dün 15 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından Weber Yunanistan’ın mali krizinin yayılma tehdidinin “her yolu mübah göstermeyeceğini” ifade ederek ECB’nin devlet tahvillerini alması gerektiği yönündeki tekliflere karşı çıktı. ECB’nin İdare Konseyi bugün krizden en son etkilenen ülke olan Portekiz’in başkenti Lizbon’da bir araya gelecek.

ECB Başkanı Jean-Claude Trichet ise Yunanistan’a verileceği açıklanan 110 milyar euroluk yardım paketinin piyasalardaki gerginliğin ve yatırımcıların kaygılarının önüne geçememesi üzerine daha fazla baskı altına girdi.  

Weber’in yorumları tahvil alımına destek vermeyeceğine işaret ederken, bazı ekonomistler kriz daha da derinleşirse bu seçeneğin değerlendirilebileceğini ifade ediyor. ECB aynı zamanda acil durum kredi mekanizmalarını da yeniden devreye sokup teminat yönetmeliklerini gevşetebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!