Dünya Basınından

Güncelleme Tarihi:

Dünya Basınından
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 14:55

Haberin Devamı

El Cezire
Türk ordusu Kuzey Irakdaki hedefleri bombalamaya başladı

AFP Haber ajansı Cumartesi gecesi saat 22.00 'de  Türk topçu birliklerinin Kuzey Irak'daki bazı hedefleri bombalamaya başladığını bildiriliyor.Bölgedeki Iraklı Kürt köylülerin durumdan endişe ettiği ve bu topçu ateşlerinin sık sık yapıldığı da haberde yer alıyor.

PKK askeri kanadı sözcüsü Murat Karayılan , Associated Press haber ajansına verdiği demeçte  Türk askerlerinin sınırı geçtikleri taktirde çok ciddi bir direnişle karşılaşacaklarını,Iraklı Kürtlerin siyasi ve askeri alanlarda büyük bir direniş göstereceğini de sözlerine ekledi.

The Guardian
Ermeni TasarısıÂ
Gazete Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, söz konusu kararın Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'ndan da geçmesi durumunda, ABD ve Türkiye askeri ilişkilerinde ciddi  hasara yol açacağı mesajını aktarıyor.

Haberin Devamı

"Orgeneral'in sert sözlerine ve Ankara'nın Washington büyükelçisini geri çağırmış olmasına rağmen, Türk tarafının kaygılarını Washington'a aktarmada ne kadar ileriye gidebileceği belirsiz."

The Financial Times
ABD Türkiye İlişkileri kopma noktasında

Gazete Ermeni Tasarısı konusunu başyazısına taşımış ve şu tespitlerde bulunuyor :
"Türkiye'nin tarihle olan bu hesabını kapatması gerekiyor. Ancak Osmanlı'nın enkazı üzerine kurduğu ülkesinin, yabancılar tarafından yıkılmak istendiğine inanırsa bunu yapmayacaktır.

"Türkiye ayrıca Amerikan ordusu ile bağlarını kopararak, Irak'taki Amerikan askerlerine lojistik destek için en önemli kanallarından biri olan İncirlik Üssü'nün kullanımını yasaklayabilir."

Ermenilerle ilgili oylamadan sonra, Ankara muhtemelen Amerika Birleşik Devletleri'nin telkinlerini dinlemeyecek ve askerlerini Kuzey Irak'a gönderecektir. Bu da, Irak'taki çok taraflı iç savaşta yeni bir cephe açacak ve bölgedeki istikrarsızlığı körükleyecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!