Dünya basınından

Güncelleme Tarihi:

Dünya basınından
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 00:00

Haberin Devamı

İngiltere, Irak'tan asker çekmeye başlıyor

Kamuoyu yoklamalarında eğer Irak konusunda kesin bir tavır alındığı takdirde İşçi partisinin yeniden seçimleri kazanacağı ihtimalini değerlendiren başbakan Gordon Brown,  Bağdat'a düzenlediği sürpriz ziyarette, yaklaşık 1000 İngiliz askerin, Noel tatili öncesinde evlerinde olacağını söyledi. 4 bin 500 İngiliz askeri ise, bir süre daha Basra bölgesinde görev yapmaya devam edecek.Fakat bu sürenin de çok uzun olmayacağı düşünülüyor.

ABD Parlementosu Irak'tan çekilme planlarını görüşmek istiyor

Her geçen gün kamuoyunun cumhuriyetcilerin aleyhine döndüğünü gören Bush yönetimi Ä°ran kartını oynamaya hazırlanıyor.Irak'daki istikrar sorununun ana kaynağının Ä°ran olduÄŸunu savunan yönetim, Irak'daki ABD güçlerinin muhtemel bir Ä°ran operasyonunda kullanılmasının daha ekonomik olacağını düşünüyor.Â

Haberin Devamı

The Washington Post
Bush 2 Ay içinde çekilme planını açıklayacak

Dün yapılan oylamada 377 ye karşı 46 oyla ABD Parlementosu, Pentagon'un  Irak'tan çekilme planlarını  iki ay içinde Amerikan Senatosuna sunması kararını aldı.Demokrat partililerden oluşan parlementonun bu kararı sürpriz olmadı.

Bush yönetiminin Irak'tan çekilme planları içinde Irak'ta güvenliğin nasıl sağlanacağı planının da olması gerekiyor.

The Guardian
İngiltere'de erken seçim tarihi 1 Kasım

Gazete Başbakan Gordon Brown'un,  parlamentoda erken seçim tarihini 1 Kasım olarak açıklayacağını yazıyor. Artık hemen hemen herkes, erken seçime kesin gözüyle bakıyor.

Erken seçimle ilişkilendirilen tartışmaların bir başka boyutu da, muhalefetteki Muhafazakar Parti'nin devam eden yıllık kongresinde  ana hatları çizilen politikalarının getirdiği yenilikler.

Guardian, ayrıca başbakanın, gelecek hafta parlamentoda, Irak'daki beşbine yakın İngiliz askerinin önemli bir kısmının altı ay içinde Kuveyt'e çekileceğini açıklamasının beklendiğini de hatırlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!