Dünya Basınından

Güncelleme Tarihi:

Dünya Basınından
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 11:23

Haberin Devamı

The WashingtonPost
Al Kaida Pakistan'da güçleniyor

Gazetede yayınlanan bir haber analize göre Al Kaida'nın Pakistan'da güçlendiği ve himaye edildiği. buradan Ortadoğu'nun çeşitli yerlerine eylemler düzenlendiği bildiriliyor.Demokratların Bush yönetimine getirdikleri en büyük eleştiri de bu noktada ortaya çıkıyor. Demokratlara göre Bush Irak'daki savaşta zaman kaybetti. Esas sorunu Al Kaida'yı Afganistan'da ve yuvalandığı yerlerde ortaya çıkarıp yok etmeyi geciktirdi.

Rusya'dan Misilleme
İngiltere'nin dört Rus diplomatını sınır dışı etmesine Moskova dört İngiliz diplomatını sınır dışı ederek missillemede bulundu. Kremlin bununla da yetinmedi ve Londra ile terörle mücadelede işbirliğine son verdi.

The New York Times
ABD'li Generaller Irak'ta  süre uzatımı istedi

Haberin Devamı

ABD'li generaller ve ABD Bağdat büyükelçisi, Eylül ayına kadar verilen sürenin yeterli olmadığını,  Irak stratejisinin doğru olup olmadığının anlaşılabilmesi için Kasım ayına kadar beklemek gerektiğini ifade ettiler.Video konferans aracılığıyla siyasi liderlerle görüşen generaller ve büyükelçi  süre uzatımı istediler.
Ortadoğu dörtlüsünün toplantısı Lizbon'da yapıldı

Blair, Ortadoğu Dörtlüsü'nün Lizbon'daki toplantısından sonra yaptığı açıklamada,Ortadoğu'ya yapacağı ziyarette, herhangi bir öneri sunmadan önce herkesi dinleyip sorunları anlayıp düşünmeye önem vereceğini söyledi. Ortadoğu arabuluculuğu görevini üstlenmiş bulunan Blair'in sorumlulukları arasında Filistinliler'e mali destek sağlamak, ekonomik ve alt yapılarını güçlendirmek de bulunuyor.


El Cezire -Al Jazeera-net
Blair'den Filistin de İki devlet çözümü

Blair Ortadoğu Dörtlüsü'nün Lizbon'daki toplantısının ardından yaptığı açıklamada iki, devlet formülü düşündüğünü söyledi.Net siyasi bir perspektiv üzerinde çalıştığını ifade eden eski başbakan,  Filistin devletinin meşruluğu üzerinde duracağını ifade etti. Öte yandan ABD ve AB temsilcileri Hamas'la görüşmeyeceklerini ifade ettiler.

The Guardian
ABD, AB'li firmaların  İran'la ticaretini durdurmak istiyor.

İran'ın nükleer programında değişiklik yapmak istememesi üzerine ABD İran ile iş yapan tüm firmaların faaliyetlerini durdurmak için baskıda bulunacağını bildirdi. İran ile iş yapan AB üyesi ülkelerin şirketlerinin ticari ilişkilerini durdurması yolunda baskı uygulayacağı açık bir dille ifade edildi.

Dünya basınında dün öne çıkanlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!